Annons

Snyggare än originalet

2048: Beroendeframkallande logik

De olika färgerna gör det lätt att se vad som kan adderas med vad.
Det gäller att addera fler siffror för att skapa ytterligare en 1024-bricka.
Det är lätt hänt att man börjar om...

Med 2048 garanteras avkoppling och spänning samtidigt.

Publicerad Uppdaterad

2048 är ett enkelt och kostnadsfritt logik- och pusselspel som går ut på att du ska addera tvåor med tvåor för att skapa fyror, fyror med fyror för att skapa åttor och så vidare tills du lyckas addera de magiska siffrorna 1024 för att uppnå målet: 2048.

Lyckas du inte med rätt kombination fylls skärmen gradvis med siffror tills det inte längre går att addera: då har du förlorat. Lyckas du däremot uppnå målet 2048 tar inte spelet slut för den delen: nästa mål är 4096 och så fortsätter det.

Under all den tid du spelar får du poäng, vilket är ännu ett mål att uppnå i det lätt beroendeframkallande spelet. Det känns enklare än det är så att man har svårt att inte försöka en gång till, och återigen en gång. Lite beroendeframkallande helt enkelt.

Gränssnittet är snyggt och enkelt, spelet håller bra tempo och ger perfekt underhållning en kort stund utan att man blir helt besatt (ingen Flappy Bird-varning alltså).

Lite trist är att man rätt snabbt lär sig rätt strategi för att vinna. Men även då ger 2048 något annat: lite avkoppling.

2048:s skapare har inspirerats av spelet Threes, ett annat spel som just nu toppar nedladdningslistorna. Threes skapare anser att 2048 (och de många andra Threes-liknande apparna) snarare är regelrätt kopiering.