Smarta hemmet

 • Fitbit Charge 2 är väldigt behändig när det kommer till att hålla koll på din träning men förväntade dig inte att det är en ”smartklocka”.

 • Tile är en liten Bluetooth-tracker som ska hjälpa dig att hålla reda på nycklarna eller luren.

 • Det verkar som om Tomtom har svaret på vad som är nästa steg för stegräknarna.

Begränsat kortspel

Apptest: Exploding kittens

Dundersuccén Exploding kittens tar steget från fysiskt till digitalt.

Publicerad:

8 mar 2016 - 13:08

Uppdaterad:

8 mar 2016 - 13:08

Vilket är det mest finansierade spelet genom tiderna på crowdfundingsajten Kickstarter? Det kanske logiska svaret skulle väl vara en indieutvecklare och dess AAA-titel eller att någon gammal utvecklare på Lucasarts har väckt folks nostalgi. Nope, det mest finansierade spelet, fysiskt som digitalt, är ett kortspel om katter som sprängs … eller nu ljuger vi, kattungar som sprängs ska det ju vara. Crowdfundingvärlden är lustig ibland… eller rätt ofta.

Det är skapat av spelutvecklaren Elan Lee och Matthew Inman, som gjort webbserien the Oatmeal, och handlar om ett ganska enkelt kortspel. Katter gör ganska underliga grejer och ibland råkar de tugga på en dynamit eller trampa på knappen som skjuter iväg en atombomb. Din uppgift är att se till att det inte händer dig utan i stället någon av dina motspelare genom en serie tokroliga kort.Begränsat
Det fysiska kortspelet och dess barnförbjudna tillägg är ett enkelt, men charmigt spel och att det kommer som digital variant kändes rätt väntat.

Det som däremot bjuds här känns som ett väldigt framhastat spel där åtminstone tre fjärdedelar saknas.

Till att börja med finns bara grundkorten med. Du kan lägga till några bonuskort, men hela den barnförbjudna leken är inte tillagd ännu. Istället för det finns möjligheten att köpa några närmast fånigt enkla avatarer för din profil.

Att spela spelet bjuder på fler besvikelser. Själva spelmekaniken är klanderfri och fungerar som originalet, men det fungerar bara över lokalt nätverk med andra Ios-ägare som också har spelet. Det är en så fantastiskt fånig begränsning att priset mest känns som lurendrejeri. Det hade gått utmärkt att bygga ett flerspelarläge på en och samma enhet och det hade gått lika bra att göra en lösning över nätet med Apples Game Center. Onlinestöd är på gång lovar utvecklarna, men det borde inte vara på gång utan borde ha funnits där från start. 


Det blir bakvänt av flera anledningar. Att du har ett spel som har en bra grund, men där flera viktiga och uppenbara byggstenar saknas är en sak. Det är uppenbart och det är snålt, särskilt för ett premiumspel. Det andra problemet är att det bygger på ett crowdfundat projekt. Ett sådant bygger på betydligt schysstare och öppnare kommunikation mellan skapare och supportrar än vanliga produktlanseringar för att kunna fungera. Det fungerade som det skulle med kortspelet, som nu istället får en rejäl törn av att den fortsatta businessen kring spelet är en så uppenbar cash grab. Av just den anledningen blir det en riktigt sur eftersmak av det här spelet.

Senaste Apple-testet

Färskaste Android-testet

Senaste Windows-testet

Spännande tillbehör

Senaste Samsung-testet

Senaste Sony-testet

Heta armband och klockor

Senaste telefon-testet

 
 • Göteborgs Symfoniker online

  Klassisk musik från en av Sveriges bästa orkestrar i appform.

  27 okt 2016 - 07:06
 • Utmärkt avkoppling

  Meditation som även erbjuder en spännande utmaning. Ja, efterlängtade spelet Mini Metro är ett utmärkt tidsfördriv.

  26 okt 2016 - 12:43
 • KBT som självhjälp

  Twoacts appar för kognitiv beteendeterapi ger hjälp till självhjälp och kan även fungera som förberedelse till terapi.

  24 okt 2016 - 11:46

Mest kommenterat

Senaste testet

Hetaste apparna

 • Gör mobilen till textskanner

  Vill du skanna in textdokument till PDF är Scanbot en av de mer eleganta och flexibla lösningarna på marknaden.

  29 sep 2016 - 10:48
 • Ordlistan är bäst i mobilen

  Svenska Akademiens Ordlista (SAOL) som app är inte bara gratis, utan har en del verkliga fördelar jämfört med pappersutgåvan.

  27 sep 2016 - 14:46
 • Gör retrografik av dina bilder

  Om du har längtat efter att kärleksfullt konvertera dina bilder till hur de skulle sett ut på din allra första dator har du lösningen här.

  26 sep 2016 - 18:33

Sidor

Tipsa Mobil

Vi vill ha en kontinuerlig dialog med dig som besöker mobil.se.

Skicka gärna ett mail om du har ett hett tips eller nåt spännande att berätta.

Om Mobil

Mobil är Sveriges ledande tidning och sajt inom området mobil kommunikation. 

Tidningen och sajten riktar sig till dig som skall köpa nya mobila prylar eller tjänster och dig som vill hålla koll på vad som händer i den mobila världen eller som jobbar inom mobilbranschen.

Mer om Mobil här.

Vi är Mobil

Kontakta Mobils redaktion.

Du hittar vår kontaktinformation här.

Mobils nyhetsbrev

Vårt dagliga nyhetsbrev håller dig uppdaterad om vad som händer i mobilbranschen.

Registrera dig här!