Smarta hemmet

 • Tile är en liten Bluetooth-tracker som ska hjälpa dig att hålla reda på nycklarna eller luren.

 • Det verkar som om Tomtom har svaret på vad som är nästa steg för stegräknarna.

 • Laurastar slår på stort under IFA och lanserar världens första uppkopplade strykjärn. Och nej, vi hajar inte heller poängen.

Begränsat kortspel

Apptest: Exploding kittens

Dundersuccén Exploding kittens tar steget från fysiskt till digitalt.

Publicerad:

8 mar 2016 - 13:08

Uppdaterad:

8 mar 2016 - 13:08

Vilket är det mest finansierade spelet genom tiderna på crowdfundingsajten Kickstarter? Det kanske logiska svaret skulle väl vara en indieutvecklare och dess AAA-titel eller att någon gammal utvecklare på Lucasarts har väckt folks nostalgi. Nope, det mest finansierade spelet, fysiskt som digitalt, är ett kortspel om katter som sprängs … eller nu ljuger vi, kattungar som sprängs ska det ju vara. Crowdfundingvärlden är lustig ibland… eller rätt ofta.

Det är skapat av spelutvecklaren Elan Lee och Matthew Inman, som gjort webbserien the Oatmeal, och handlar om ett ganska enkelt kortspel. Katter gör ganska underliga grejer och ibland råkar de tugga på en dynamit eller trampa på knappen som skjuter iväg en atombomb. Din uppgift är att se till att det inte händer dig utan i stället någon av dina motspelare genom en serie tokroliga kort.Begränsat
Det fysiska kortspelet och dess barnförbjudna tillägg är ett enkelt, men charmigt spel och att det kommer som digital variant kändes rätt väntat.

Det som däremot bjuds här känns som ett väldigt framhastat spel där åtminstone tre fjärdedelar saknas.

Till att börja med finns bara grundkorten med. Du kan lägga till några bonuskort, men hela den barnförbjudna leken är inte tillagd ännu. Istället för det finns möjligheten att köpa några närmast fånigt enkla avatarer för din profil.

Att spela spelet bjuder på fler besvikelser. Själva spelmekaniken är klanderfri och fungerar som originalet, men det fungerar bara över lokalt nätverk med andra Ios-ägare som också har spelet. Det är en så fantastiskt fånig begränsning att priset mest känns som lurendrejeri. Det hade gått utmärkt att bygga ett flerspelarläge på en och samma enhet och det hade gått lika bra att göra en lösning över nätet med Apples Game Center. Onlinestöd är på gång lovar utvecklarna, men det borde inte vara på gång utan borde ha funnits där från start. 


Det blir bakvänt av flera anledningar. Att du har ett spel som har en bra grund, men där flera viktiga och uppenbara byggstenar saknas är en sak. Det är uppenbart och det är snålt, särskilt för ett premiumspel. Det andra problemet är att det bygger på ett crowdfundat projekt. Ett sådant bygger på betydligt schysstare och öppnare kommunikation mellan skapare och supportrar än vanliga produktlanseringar för att kunna fungera. Det fungerade som det skulle med kortspelet, som nu istället får en rejäl törn av att den fortsatta businessen kring spelet är en så uppenbar cash grab. Av just den anledningen blir det en riktigt sur eftersmak av det här spelet.

Senaste Apple-testet

Färskaste Android-testet

Senaste Windows-testet

Spännande tillbehör

Senaste Samsung-testet

Senaste Sony-testet

Ios - senaste testet

Nya surfplattor

Heta armband och klockor

Senaste telefon-testet

 
 • Kollektivtrafik på ny nivå

  Jag trodde inte att det fanns något behov av ännu en app för att resa med kollektivtrafiken. Jag trodde tydligen fel.

  14 sep 2016 - 14:39
 • Lättare multitasking

  Snabbare tillgång till fler appar har alltid ett pris, men Taskbar försöker hålla det så lågt som möjligt.

  13 sep 2016 - 15:00
 • Ett klick ska göra mer

  Ett klick istället för flera låter ju som en bra grundidé när du vill spara tid. Actions vill snabba upp allt du gör med telefonen.

  12 sep 2016 - 14:56

Mest kommenterat

Hetaste apparna

 • Manipulera i efterskott

  Appen är bra, men kanske inte riktigt lika fantastisk som den ser ut i företagets egen reklamfilm.

  9 sep 2016 - 14:39
 • Enkel och användbar

  Smarta urval och kategorisering av poddar ska göra dig villig att slanta upp för en podcast-app.

  8 sep 2016 - 14:08
 • Snyggare genvägar

  En av de smartaste sakerna med Windows i mobilen är genvägarna, men det krävs en tredjepartsapp för att snygga till dem.

  7 sep 2016 - 14:45

Sidor

Tipsa Mobil

Vi vill ha en kontinuerlig dialog med dig som besöker mobil.se.

Skicka gärna ett mail om du har ett hett tips eller nåt spännande att berätta.

Om Mobil

Mobil är Sveriges ledande tidning och sajt inom området mobil kommunikation. 

Tidningen och sajten riktar sig till dig som skall köpa nya mobila prylar eller tjänster och dig som vill hålla koll på vad som händer i den mobila världen eller som jobbar inom mobilbranschen.

Mer om Mobil här.

Vi är Mobil

Kontakta Mobils redaktion.

Du hittar vår kontaktinformation här.

Mobils nyhetsbrev

Vårt dagliga nyhetsbrev håller dig uppdaterad om vad som händer i mobilbranschen.

Registrera dig här!