Lista: Ipadappar

Älskade appar

Utan appar ingen Ipad. Vårt urval hjälper dig igång och sedan finns det tusentals fler att upptäcka.

Publicerad:

11 apr 2011 - 11:16

Uppdaterad:

27 nov 2013 - 11:03

CNN

Olika appar i Ipad fungerar fortfarande rätt så olika. Det har inte hunnit skapas någon mall som alla följer och CNN gör det minst av alla. Flera olika vyer visar de aktuella nyheterna och du väljer mellan bildvy, att se rubrikerna eller se en bildbaserad löpsedel. Fullt med bra innehåll i såväl bild- som i text- och videoform.

Pris: Gratis

Pulse

Det fungerar inte perfekt för alla typer av innehåll, men upplägget med utgångspunkt i bilderna gör Pulse till en alldeles speciell rss-läsare. Du kanske vet att RSS är ett enkelt sätt att följa nyhetssajter, bloggar och andra webbsidor med de senaste uppdateringarna. I Pulse blir det snyggt eftersom bilderna får ta plats och kör du inte rss via Google Reader kan du välja färdiga nyhetsskällor i appen.

Pris: Gratis

Atomic

Jämför du din Ipad med en dator så märker du säkert rätt snart begränsningar. En del av dessa försöker Atomic övervinna. Bra är att du till exempel kan surfa i flera flikar samtidigt och få dem alla att ladda samtidigt. Tar en sida tid att läsa kan du klicka över och läsa en annan medan den första laddar. Det är bara en av flera nyttiga extrafunktioner som Atomic erbjuder.

Pris: 7 kr

BBC

Ipad-appar fungerar allra bäst när de vågar använda sitt bildmaterial ordentligt och fylla med mycket visuellt innehåll. Det gör BBC och låter bilderna bli ingång till mer innehåll och fördjupning. Framför allt finns ett omfattande utbud av videoklipp med de senaste nyheterna inom alla områden och du kan själv välja vilka du vill följa.

Pris: Gratis

Dagens Industri

Under en tid nu har jag testat en hel rad dagstidningar i Ipad. Dagens Industri är väldigt lik sina Bonnierkollegor Sydsvenskan och Dagens Nyheter, men har ett par fördelar. Förutom att den varit gratis (något som dock ska eller redan har ändrats) är de lite duktigare på att ge den översikt en vanlig papperstidning kan ge dig. Det trots att Ipadens skärm är mindre än en vanlig tidning. Kostnadsfritt vid testtillfället men ska börja kosta pengar.

Pris: Gratis

Forever Maps

Till Iphone finns navigationsprogrammet Skobbler för bara 7 kr med röstinstruktioner och allt och faktiskt är Forever Maps (anpassat till både Iphone och Ipad) nästan lika bra. Du laddar ner kartan för ett helt land och sedan kan du zooma in och zooma ut precis som du vill. Läge att pensionera kartboken för gott alltså. Förutom att titta på kartan kan du göra sökningar och

Pris: 7 kr

Geobrain

Från samma folk som gör Forever Maps kommer geografispelet Geobrain och det är faktiskt riktigt roligt och framförallt både beroendeframkallande och lärorikt. Du får en fråga om på vilken kontinent som en viss plats de nämner är placerad. Sedan kommer mer specifika frågor och till slut ska du pricka in exakt var staden eller platsen ligger och får poäng.

Pris: 7 kr

Sportbladet

Men vänta hur kan det här vara gratis. Ja det är första frågan jag ställer mig. För tittar man på motsvarande innehåll på andra appar så kostar det oftast pengar. I appen får du dagens Sportbladet både som den ser ut i tryck och i en version snyggt anpassat för Ipad och dessutom med mycket extramaterial i form av omfattande bildspel och en hel del videoklipp. Extra bekvämt att navigationen är placerad i kanten så man kan hålla och bläddra utan yviga rörelser. Gör till och med den ointresserade till sportfåne. Kostnadsfritt vid testtillfället men ska börja kosta pengar.

Pris: Gratis

Flipboard

Jag tycker kanske inte att just tidningsmetaforen att bläddra mellan sidor är den mest effektiva på en pekskärm, men Flipboard gör i alla fall mycket (annat) bra. Här får du utöver andra nyhetskällor samlade även din Twitter- och Facebook-feed i form av en tidning. Länkar integreras här så om någon tipsar o en artikel så hamnar artikeltexten med bild på sidan och inte bara själva länken. Bra komplement till att surfa direkt på Facebook och Twitter.

Pris: Gratis

 

Aktuellt just nu

 • Apptest: Nine

  Ta en bild, skriv en text och spara platsen för att komma ihåg vad du ska göra.

  18 aug 2015 - 16:10
 • Kapitel på tre minuter

  För den som inte vill spendera timmar med boken i hand finns en app som ämnar lösa problemet.

  14 aug 2015 - 11:05
 • Bada i inställningar

  Även om Androids hemskärm och appmeny fungerar erbjuder Apex Launcher så mycket mer att det bara är att bocka och ta emot.

  13 aug 2015 - 10:03
 • Effektfulla bilder på enkelt sätt till Windows Phone

  Att med hjälp av bildbehandlingseffekter skapa små miniplaneter av dina bilder är både kul och svårt, i den här appen mest kul.

  12 aug 2015 - 16:45
 • Sparsmakad rumdesign

  Homelab låter dig skapa ett hem i 2D men saknar många möbler.

  11 aug 2015 - 09:21
 • Rensa bilder

  Analyserar, identifierar och tar bort tråkiga bilder automatiskt. Det lovar Gallery Doctor att göra åt dig.

  10 aug 2015 - 09:40

Missa inte

Hetaste apparna

 • Fartfyllt lagarbete utan vänner

  Det ser ut som ett tecknat ninjadisco och höjer adrenalinet, men här saknas ett riktigt flerspelarläge.

  24 jul 2015 - 16:27
 • Animerad knythjälp

  Knutar kan vara komplexa och svåra att förstå sig på, men Knots 3D lyckas vara både informativ och lättförstådd.

  23 jul 2015 - 16:36
 • Molnmusik

  Cloudplayer är ett försök att samla all musik du har samlad på molnet i en musikspelare.

  23 jul 2015 - 09:02

Tipsa Mobil

Vi vill ha en kontinuerlig dialog med dig som besöker mobil.se.

Skicka gärna ett mail om du har ett hett tips eller nåt spännande att berätta.

Mobils nyhetsbrev

Vårt dagliga nyhetsbrev håller dig uppdaterad om vad som händer i mobilbranschen.

Registrera dig här!

Om Mobil

Mobil är Sveriges ledande tidning och sajt inom området mobil kommunikation. 

Tidningen och sajten riktar sig till dig som skall köpa nya mobila prylar eller tjänster och dig som vill hålla koll på vad som händer i den mobila världen eller som jobbar inom mobilbranschen.

Mer om Mobil här.

Vi är Mobil

Kontakta Mobils redaktion.

Du hittar vår kontaktinformation här.