Smarta hemmet

 • Fitbit Charge 2 är väldigt behändig när det kommer till att hålla koll på din träning men förväntade dig inte att det är en ”smartklocka”.

 • Tile är en liten Bluetooth-tracker som ska hjälpa dig att hålla reda på nycklarna eller luren.

 • Det verkar som om Tomtom har svaret på vad som är nästa steg för stegräknarna.

Lista: Ipadappar

Älskade appar

Utan appar ingen Ipad. Vårt urval hjälper dig igång och sedan finns det tusentals fler att upptäcka.

Publicerad:

11 apr 2011 - 11:16

Uppdaterad:

27 nov 2013 - 11:03

CNN

Olika appar i Ipad fungerar fortfarande rätt så olika. Det har inte hunnit skapas någon mall som alla följer och CNN gör det minst av alla. Flera olika vyer visar de aktuella nyheterna och du väljer mellan bildvy, att se rubrikerna eller se en bildbaserad löpsedel. Fullt med bra innehåll i såväl bild- som i text- och videoform.

Pris: Gratis

Pulse

Det fungerar inte perfekt för alla typer av innehåll, men upplägget med utgångspunkt i bilderna gör Pulse till en alldeles speciell rss-läsare. Du kanske vet att RSS är ett enkelt sätt att följa nyhetssajter, bloggar och andra webbsidor med de senaste uppdateringarna. I Pulse blir det snyggt eftersom bilderna får ta plats och kör du inte rss via Google Reader kan du välja färdiga nyhetsskällor i appen.

Pris: Gratis

Atomic

Jämför du din Ipad med en dator så märker du säkert rätt snart begränsningar. En del av dessa försöker Atomic övervinna. Bra är att du till exempel kan surfa i flera flikar samtidigt och få dem alla att ladda samtidigt. Tar en sida tid att läsa kan du klicka över och läsa en annan medan den första laddar. Det är bara en av flera nyttiga extrafunktioner som Atomic erbjuder.

Pris: 7 kr

BBC

Ipad-appar fungerar allra bäst när de vågar använda sitt bildmaterial ordentligt och fylla med mycket visuellt innehåll. Det gör BBC och låter bilderna bli ingång till mer innehåll och fördjupning. Framför allt finns ett omfattande utbud av videoklipp med de senaste nyheterna inom alla områden och du kan själv välja vilka du vill följa.

Pris: Gratis

Dagens Industri

Under en tid nu har jag testat en hel rad dagstidningar i Ipad. Dagens Industri är väldigt lik sina Bonnierkollegor Sydsvenskan och Dagens Nyheter, men har ett par fördelar. Förutom att den varit gratis (något som dock ska eller redan har ändrats) är de lite duktigare på att ge den översikt en vanlig papperstidning kan ge dig. Det trots att Ipadens skärm är mindre än en vanlig tidning. Kostnadsfritt vid testtillfället men ska börja kosta pengar.

Pris: Gratis

Forever Maps

Till Iphone finns navigationsprogrammet Skobbler för bara 7 kr med röstinstruktioner och allt och faktiskt är Forever Maps (anpassat till både Iphone och Ipad) nästan lika bra. Du laddar ner kartan för ett helt land och sedan kan du zooma in och zooma ut precis som du vill. Läge att pensionera kartboken för gott alltså. Förutom att titta på kartan kan du göra sökningar och

Pris: 7 kr

Geobrain

Från samma folk som gör Forever Maps kommer geografispelet Geobrain och det är faktiskt riktigt roligt och framförallt både beroendeframkallande och lärorikt. Du får en fråga om på vilken kontinent som en viss plats de nämner är placerad. Sedan kommer mer specifika frågor och till slut ska du pricka in exakt var staden eller platsen ligger och får poäng.

Pris: 7 kr

Sportbladet

Men vänta hur kan det här vara gratis. Ja det är första frågan jag ställer mig. För tittar man på motsvarande innehåll på andra appar så kostar det oftast pengar. I appen får du dagens Sportbladet både som den ser ut i tryck och i en version snyggt anpassat för Ipad och dessutom med mycket extramaterial i form av omfattande bildspel och en hel del videoklipp. Extra bekvämt att navigationen är placerad i kanten så man kan hålla och bläddra utan yviga rörelser. Gör till och med den ointresserade till sportfåne. Kostnadsfritt vid testtillfället men ska börja kosta pengar.

Pris: Gratis

Flipboard

Jag tycker kanske inte att just tidningsmetaforen att bläddra mellan sidor är den mest effektiva på en pekskärm, men Flipboard gör i alla fall mycket (annat) bra. Här får du utöver andra nyhetskällor samlade även din Twitter- och Facebook-feed i form av en tidning. Länkar integreras här så om någon tipsar o en artikel så hamnar artikeltexten med bild på sidan och inte bara själva länken. Bra komplement till att surfa direkt på Facebook och Twitter.

Pris: Gratis

Senaste Apple-testet

Färskaste Android-testet

Senaste Windows-testet

Spännande tillbehör

Senaste Samsung-testet

Senaste Sony-testet

Heta armband och klockor

Senaste telefon-testet

 
 • Finna fartyg

  Flygspanare brukar använda appar för att se vad det är för plan som passerar, men du kan även hålla koll på sjöfarten på samma sätt.

  30 sep 2016 - 10:00
 • Gör mobilen till textskanner

  Vill du skanna in textdokument till PDF är Scanbot en av de mer eleganta och flexibla lösningarna på marknaden.

  29 sep 2016 - 10:48
 • Ordlistan är bäst i mobilen

  Svenska Akademiens Ordlista (SAOL) som app är inte bara gratis, utan har en del verkliga fördelar jämfört med pappersutgåvan.

  27 sep 2016 - 14:46

Mest kommenterat

Senaste testet

Hetaste apparna

 • Dålig koll på vego

  Den här appen ska hjälpa dig att hålla koll på innehållet i maten i affären. Bra ide om det hade funkat.

  16 sep 2016 - 13:33
 • Fågelfakta på blandad nivå

  För den fågelintresserade är obearbetade fakta i mobilen bättre än inga fakta.

  15 sep 2016 - 14:26
 • Kollektivtrafik på ny nivå

  Jag trodde inte att det fanns något behov av ännu en app för att resa med kollektivtrafiken. Jag trodde tydligen fel.

  14 sep 2016 - 14:39

Sidor

Tipsa Mobil

Vi vill ha en kontinuerlig dialog med dig som besöker mobil.se.

Skicka gärna ett mail om du har ett hett tips eller nåt spännande att berätta.

Om Mobil

Mobil är Sveriges ledande tidning och sajt inom området mobil kommunikation. 

Tidningen och sajten riktar sig till dig som skall köpa nya mobila prylar eller tjänster och dig som vill hålla koll på vad som händer i den mobila världen eller som jobbar inom mobilbranschen.

Mer om Mobil här.

Vi är Mobil

Kontakta Mobils redaktion.

Du hittar vår kontaktinformation här.

Mobils nyhetsbrev

Vårt dagliga nyhetsbrev håller dig uppdaterad om vad som händer i mobilbranschen.

Registrera dig här!