Summly lanserad i USA

Smart app sammanfattar

Det finns flera appar som låter dig spara längre texter, men appen Summly tar en helt annan väg.

Publicerad:

19 jan 2012 - 12:55

Uppdaterad:

19 jan 2012 - 12:55

Appen är relativt ny och den kan förkorta texter och det rätt radikalt. Tyvärr finns den ännu inte tillgänglig i svenska Appstore, men vi vill ändå visa hur den fungerar. Lyckligtvis så gör den sina förkortningar av texter på ett rätt så smart sätt. När du hittar en lång text som du surfar till i Safari i Iphone så kan du välja att trycka på genvägen till Summly. Du ställer enkelt in den genvägen som ett bokmärke och nästa gång du hittar en lång text trycker du på genvägen, ser hur Summly-appen öppnas och vips så plockar appen den webbadress du var på, läser den långa texten och sammanfattar den snabbt i tre-fyra korta meningar.

Den klarar många språk, så det är inget hinder heller. När jag testade att ladda in en lång artikel från Bloomberg om Steve Jobs så fick jag efter att ha klickat in den i Summly en kort sammanfattning. Då ser man även nyckelord så att man kan hitta andra artiklar om samma ämne och den vägen läsa fler korta och koncisa artiklar om samma sak.

Appen finns alltså inte i svenska Appstore, men går att ladda ner i den amerikanska versionen av Appstore gratis, förutsatt att man har ett konto där.

.

.

 

.