Samsung närmaste konkurrenten

Android-mobiler tar in på Iphone hos Telia

Sedan början av året har Telias försäljning dominerats av de två senaste Iphone-modellerna, men enligt operatören håller nu Android på att flytta fram positionerna.

Publicerad:

11 maj 2012 - 15:32

Uppdaterad:

11 maj 2012 - 15:32

Iphone 4S och Iphone 4 har toppat försäljningslistan hos Telias de senaste månaderna. Även listan för april månad har Apples båda modeller på första och andra plats, men enligt operatören har avståndet till konkurrenterna minskat betydligt.

Om man lägger samman antalet sålda mobiltelefoner för iOS respektive Android och jämför siffrorna för mars respektive april har det skett en klar förändring. Enligt Telia stod iOS för 16 procent mer av smartphoneförsäljningen än Android under mars. Under april har avståndet krympt och  antalet sålda iOS-telefoner är nu bara 6 procent fler än antalet Android -mobiler.

Det är Galaxy S2, Galaxy Y och Galaxy Mini från Samsung som gett det största tillskottet till Android-försäljningen. De tre modellerna befinner sig, liksom förra månaden, på platserna 3-5 även om Y och Mini nu har bytt plats med varandra. Därefter följer Sony Xperia S, Sony Ericsson Ray och Sony Ericsson Active, alla tre före listans första Windows Phone-mobil Nokia Lumia 800 på nionde plats.

- Det blir spännande att följa denna utveckling och se vilken mobillansering under året som får störst betydelse för topplaceringen bland operativsystemen. En intressant modell att följa är Samsung Galax S III, som nyligen avslöjades under pompa och ståt i London. Intresset i Sverige är stort och vi har redan fått in flera förköp av produkten, säger Patrik Granström, försäljningschef på Telia.

Smartphonesförsäljning under april hos Telia:

1. Apple iPhone 4S (1)

2. Apple iPhone 4 (2)

3. Samsung Galaxy S ll (3)

4. Samsung Galaxy Y (5)

5. Samsung Galaxy Mini (4)

6. Sony Xperia S (7)

7. Sony Ericsson Ray (NY)

8. Sony Ericsson Active (8)

9. Nokia Lumia 800 (6)

10. Samsung Galaxy Xcover (9)

.

.

 

.