Läs testet

Smarta hemmet

Vanligast i Europa och USA

Billiga Android-mobiler lockar

Mer än hälften av totala antalet mobilköpare i USA och på de största marknaderna i Europa väljer nu Android-mobiler, enligt en ny undersökning.

Publicerad:

12 jul 2012 - 15:40

Uppdaterad:

12 jul 2012 - 15:40

Det är analysfirman Kantar som kartlagt mobilinköpen som gjorts i juni i år på de största marknaderna i Europa samt även tittat på försäljningen i USA. Undersökningen visar på stora skillnader i olika länder men samtidigt en tydlig trend som gjort Android framgångsrikt på allt fler marknader.

- Många som köper sin första smartphone uppger "priset" och "multimediafunktionerna" som den största anledningen till att de väljer Android, säger Dominic Sunnebo på Kantar i ett pressmeddelande.

Andelen sålda Android-mobiler under juni i år jämfört med juni förra året har ökat i alla undersökta länder förutom USA, där har den minskat från 57 procent till 50,2 procent. I Storbritannien, Tyskland, Frankrike, Italien och Spanien har marknadsandelarna ökat. Störst andel och den mest dramatiska ökningen finns i Spanien där Googles system gått från 41,3 procent till 84,1 procent. Italien har den lägsta andelen med 49,6 procent, men även där har det skett en snabb ökning från 25,3 procent för ett år sedan. 

Kantar nämner den brittiska marknaden som ett exempel på en marknad där kontaktkortsmobilerna blir allt vanligare och där enklare telefoner som Samsungs Galaxy Ace och Galaxy Y har varit framgångsrika. Det gäller främst ungdomar som köper sin första smartphone och som tidigare ofta valde Blackberry-mobiler.

- Smartphone-köpare är mycket mer lojala mot sina operatörer och mobiltillverkare än de som köper enkla mobiler, det visar hur viktigt det är att kunna fånga upp de som har vanliga mobiler när de börjar fundera på att byta upp sig.

Senaste Apple-testet

Färskaste Android-testet

Senaste Windows-testet

Spännande tillbehör

Senaste Samsung-testet

Senaste Sony-testet

Ios - senaste testet

Nya surfplattor

Heta armband och klockor

Senaste telefon-testet

 
 • Mer eller mindre briljant

  Nu finns appen Prisma för både Ios och Android och vi är djupt imponerade av hur den lyckas göra konstverk av alla våra bilder.

  15 aug 2016 - 11:12
 • Perfekt för nybörjare

  Om du är bestämd att lära dig spela instrument är detta en bra start.

  1 aug 2016 - 14:20
 • Klassisk musikstreaming

  Grammofy är en streamingtjänst enbart för klassisk musik, med unika poänger och begränsningar.

  29 jul 2016 - 10:24

Mest kommenterat

Hetaste apparna

Sidor

Tipsa Mobil

Vi vill ha en kontinuerlig dialog med dig som besöker mobil.se.

Skicka gärna ett mail om du har ett hett tips eller nåt spännande att berätta.

Om Mobil

Mobil är Sveriges ledande tidning och sajt inom området mobil kommunikation. 

Tidningen och sajten riktar sig till dig som skall köpa nya mobila prylar eller tjänster och dig som vill hålla koll på vad som händer i den mobila världen eller som jobbar inom mobilbranschen.

Mer om Mobil här.

Vi är Mobil

Kontakta Mobils redaktion.

Du hittar vår kontaktinformation här.

Mobils nyhetsbrev

Vårt dagliga nyhetsbrev håller dig uppdaterad om vad som händer i mobilbranschen.

Registrera dig här!