Läs testet

Smarta hemmet

App Store störst intäkter

Flest nedladdningar från Google Play

Google Play har flest nedladdningar när det gäller appar - men App Store har störst del av intäkterna. Det visar ny data från analysföretaget Canalys.

Publicerad:

9 apr 2013 - 16:18

Uppdaterad:

9 apr 2013 - 16:18

Intresset för mobila appar ser inte ut att dala. Under årets första kvartal ökade antalet nedladdningar hos App Store, Google Play, Windows Phone Store och Blackberry World med hela 11 procent jämfört med föregående kvartal, visar data från analysföretaget Canalys.

De fyra appbutikerna hade sammanlagt 13,3 miljarder nedladdningar under Q1 2013. Intäkterna hos butikerna nådde 2,2 miljarder dollar under perioden, vilket är en ökning med 9 procent i jämförelse med Q4 2012.

Fortfarande mest pengar i App Store

Samma undersökning visar att också att Google Play är störst när det gäller antalet nedladdningar. Googles appbutik för Android har hela 51 procent av marknaden, medan Apples App Store - som är näst störst - landar på 40 procent.

Men även om Google Play är störst när det gäller antalet nedladdningar, finns det mer pengar för utvecklarna att tjäna via App Store. Under första kvartalet 2013 hade Apples appbutik 74 procent av intäkterna, medan Google Play uppges ha drygt 20 procent.

"Apples App Store och Google Play fortsätter att vara tungviktarna bland appbutikerna. BlackBerry World och Windows Phone Store är fortfarande små i jämförelse, men man ska fortfarande inte räkna ut dem som utmanare", säger Tim Shepherd, senior-analytiker hos Canalys.

Senaste Apple-testet

Färskaste Android-testet

Senaste Windows-testet

Spännande tillbehör

Senaste Samsung-testet

Senaste Sony-testet

Ios - senaste testet

Nya surfplattor

Heta armband och klockor

Senaste telefon-testet

 
 • Hustomtens äventyr

  Midvinter är ett rätt kort och enkelt peka och klicka-spel, men fokus på svensk folktro ger det charm.

  30 aug 2016 - 11:19
 • Google Svarsbonus

  Den har funnits tillgänglig i andra länder tidigare, men nu kan även vi i Sverige få gratisappar som tack för att svara på undersökningar.

  29 aug 2016 - 14:32
 • Mer eller mindre briljant

  Nu finns appen Prisma för både Ios och Android och vi är djupt imponerade av hur den lyckas göra konstverk av alla våra bilder.

  15 aug 2016 - 11:12

Mest kommenterat

Hetaste apparna

Sidor

Tipsa Mobil

Vi vill ha en kontinuerlig dialog med dig som besöker mobil.se.

Skicka gärna ett mail om du har ett hett tips eller nåt spännande att berätta.

Om Mobil

Mobil är Sveriges ledande tidning och sajt inom området mobil kommunikation. 

Tidningen och sajten riktar sig till dig som skall köpa nya mobila prylar eller tjänster och dig som vill hålla koll på vad som händer i den mobila världen eller som jobbar inom mobilbranschen.

Mer om Mobil här.

Vi är Mobil

Kontakta Mobils redaktion.

Du hittar vår kontaktinformation här.

Mobils nyhetsbrev

Vårt dagliga nyhetsbrev håller dig uppdaterad om vad som händer i mobilbranschen.

Registrera dig här!