Molnteknologi - företagsförvärv

Huawei köper ut Symantec

Huawei betalar 530 miljoner dollar för att bli ensam ägare i det tidigare gemensamma teknologibolaget. Summan är anmärkningsvärt stor för ett teknikbolag och skvallrar lite om potentialen hos mobila molnteknologier.

Publicerad:

15 nov 2011 - 14:16

Uppdaterad:

15 nov 2011 - 14:16

Huawei Symantec Technologies Co Ltd är ett Hong Kong-baserat joint venture-bolag som bildades för fyra år sedan av Huawei och Symantec. Bolagets fokus har legat på ny teknik onom bland annat säkerhet och molnlagring. Tanken är att man nu med en enda ägare i nästa tillväxtfas snabbare och enklare ska ta fram bättre Huawei-produkter för företagsmarknaden. Huawei kommer också att fortsätta investera i Huawei Symantec, enligt Guo Ping, vice styrelseordförande för Huawei.

– Symantec har uppnått de mål vi satte för fyra år sedan. Vi lämnar detta joint venture med god lönsamhet för vår investering, en ökad närvaro i Kina och en växande verksam­het inom paketerade lösningar. Kina är i dag en av de snabbast växande marknaderna för Symantec, med en tillväxt på 46 procent över de tre senaste bokslutsåren. Vi kommer att fortsätta investera löpande i Kina och bygga vidare på våra relationer i regionen, säger Enrique Salem, vd för Symantec.

Överenskommelsen förutsätter godkännande från berörda myndigheter liksom att andra sedvanliga villkor är uppfyllda. Affären förväntas slutföras under första kvartalet 2012. Fram tills dess fortsätter Huawei och Symantec att fullfölja sina åtaganden enligt de tidigare överenskommelserna om det samägda bolaget.

Taggar

Tillverkare

Operativsystem

 

Aktuellt just nu

Missa inte

Senaste nytt på mobil.se

Mobilbusiness nyhetsbrev

Senaste nytt från den mobila världen två gånger i veckan.

Registrera dig här!

Tipsa Mobilbusiness

Vi vill ha en kontinuerlig dialog med dig som besöker Mobilbusiness.

Skicka gärna ett mail om du har ett hett tips eller nåt spännande att berätta.

Om Mobilbusiness

Mobilbusiness - nyheter och analys för dig som jobbar med mobilt.

Vi ger bland annat ut nyhetssidan Mobilbusiness.se, gör analyser och rapportprodukter samt arrangerar events och mötesplatser.

Mer om Mobilbusiness här.

Vi är Mobilbusiness

Kontakta Mobilbusiness redaktion.

Du hittar vår kontaktinformation här.