500 kortläsare delas ut

Izettle testas på Samsung-Androider

Betaltjänsten Izettle, som tidigare bara funnits för iOS, har släppts i en betaversion för Android.

Publicerad:

23 jul 2012 - 11:35

Uppdaterad:

23 jul 2012 - 11:35

Med en kortläsare ansluten till mobilen och Izettle-appen installerad kan privatpersoner och företag ta emot kortbetalningar.

I den Android-versionen av Izettle som nu har ska testas ansluts kortläsaren till hörlursuttaget på någon av Samsungs Galaxy-modeller S2, S3 eller Note.

Android-appen går att ladda ner från Samsung Apps och vill man delta i testet kan man registra sig här. Izettle uppger att man ska dela ut 500 kortläsare till Samsung-användare som vill testa tjänsten.

- När vi har gjort klart testet är meningen att vi ska addera fler Samsung-modeller men också finnas på alla Android-plattformar, säger Wilhelmina Douglas, pr-chef på Izettle, till Mobil.se.

Hon säger att man inte riktigt vet hur lång tid testet kommer att ta men räknar att det ska "gå rätt snabbt".

Kortläsaren ansluts till Android-mobilernas hörlursuttag.

Kortläsaren, som kostar 249 kronor i iOS-version, är inte nödvändig för att använda tjänsten men då får man mata in kortuppgifterna manuellt. Dessutom begränsas beloppen för betalningar till 500 kronor under ett dygn om man har ett privatkonto och 500 per transaktion samt totalt 5000 kronor per dygn om man har företagskonto.

Med kortläsare är de övre gränserna istället 15 000 respektive 25 000 kronor per transaktion och 30 000 respektive 150 000 kronor per dygn. För alla transaktioner gäller att 10 kronor är minsta möjliga belopp.

Tjänsten i sig kostar inget när den används men beroende på vilken typ av kort som används så är kostnaden för varje betalning 2,75 eller 3,75 procent av beloppet som överförs.

.

.

 

.