Smarta hemmet

 • Fitbit Charge 2 är väldigt behändig när det kommer till att hålla koll på din träning men förväntade dig inte att det är en ”smartklocka”.

 • Tile är en liten Bluetooth-tracker som ska hjälpa dig att hålla reda på nycklarna eller luren.

 • Det verkar som om Tomtom har svaret på vad som är nästa steg för stegräknarna.

Felmeddelande

 • Notice: Undefined index: menu-business-menu i menu_block_view() (rad 486 av /var/www/drupal/modules/menu/menu.module).
 • Notice: Undefined index: menu-business-menu i menu_block_view() (rad 486 av /var/www/drupal/modules/menu/menu.module).

Motorola tappar tredjeplatsen till Ericsson

Dåliga rapporter från Motorola har blivit vardagsmat senaste tiden men dagens kvartalsrapport som summerar det tredje kvartalet är en riktig katastrof. Inte nog med att bolaget förlorat tredjeplatsen till Sony Ericsson - de redan dåliga finanserna har förvärrats rejält.

Publicerad:

30 okt 2008 - 16:06

Uppdaterad:

30 okt 2008 - 16:06

De flesta känner redan till detta: Motorola var i flera år den ohotade världstvåan bakom Nokia. Men så kom ett dåligt 2007 där Samsung knep andraplatsen. Sedan andra kvartalet år 2007 har Motorola varit världstrea med god marginal ner till LG och Sony Ericsson.

Men marginalen ner till LG och Sony Ericsson har sakta men säkert minskat, och nu har det hänt: Motorola är världsfyra med en marknadsandel på 8,2 procent baserat på Nokias uppskattning för branschen totalt. Motorolas 25,4 miljoner sålda mobiltelefoner under kvartalet är färre än Sony Ericssons 25,7 miljoner.

Ett glädjeämne för Motorola är att räknat sedan årsskiftet är de fortfarande trea med 80,9 miljoner sålda telefoner, vilket är något fler än vad Sony Ericsson eller LG lyckats sälja. Både LG och Sony Ericsson ligger dock och flåsar Motorola i nacken vilket gör det mycket spännande att se om Motorola kan lyckas behålla tredjeplatsen för helåret.

Jämfört med motsvarande kvartal förra året har volymerna minskat med 32 procent och jämfört med föregående kvartal i år har de minskat med nära 10 procent. Detta gör att intäkterna har sjunkit till 3,1 miljarder dollar och att resultatet har försämrats påtagligt. Förlusten - 0,84 miljarder dollar - motsvarar drygt en fjärdedel av omsättningen.

För att förstå hur lite 3,1 miljarder dollar är för Motorolas mobilavdelning får man bläddra många sidor tillbaks i historieböckerna. För mobilavdelningen finns det redovisning tillbaks till år 2004. Årets tredje kvartal är det sämsta under denna period för både omsättning och resultat.

Inför framtiden planeras en styckning av Motorola, där mobilp>Sanjay Jha meddelar även att de arbetar för att "bygga om" mobilp>Tidigare i höst har Huawei försökt sälja hälften av sin mobilenhet. En av tankarna har varit att slå samman den verksamheten med Motorolas mobilp>

Senaste Apple-testet

Färskaste Android-testet

Senaste Windows-testet

Spännande tillbehör

Senaste Samsung-testet

Senaste Sony-testet

Heta armband och klockor

Senaste telefon-testet

 
 • Finna fartyg

  Flygspanare brukar använda appar för att se vad det är för plan som passerar, men du kan även hålla koll på sjöfarten på samma sätt.

  30 sep 2016 - 10:00
 • Gör mobilen till textskanner

  Vill du skanna in textdokument till PDF är Scanbot en av de mer eleganta och flexibla lösningarna på marknaden.

  29 sep 2016 - 10:48
 • Ordlistan är bäst i mobilen

  Svenska Akademiens Ordlista (SAOL) som app är inte bara gratis, utan har en del verkliga fördelar jämfört med pappersutgåvan.

  27 sep 2016 - 14:46

Mest kommenterat

Senaste testet

Hetaste apparna

 • Dålig koll på vego

  Den här appen ska hjälpa dig att hålla koll på innehållet i maten i affären. Bra ide om det hade funkat.

  16 sep 2016 - 13:33
 • Fågelfakta på blandad nivå

  För den fågelintresserade är obearbetade fakta i mobilen bättre än inga fakta.

  15 sep 2016 - 14:26
 • Kollektivtrafik på ny nivå

  Jag trodde inte att det fanns något behov av ännu en app för att resa med kollektivtrafiken. Jag trodde tydligen fel.

  14 sep 2016 - 14:39

Sidor

Tipsa Mobil

Vi vill ha en kontinuerlig dialog med dig som besöker mobil.se.

Skicka gärna ett mail om du har ett hett tips eller nåt spännande att berätta.

Om Mobil

Mobil är Sveriges ledande tidning och sajt inom området mobil kommunikation. 

Tidningen och sajten riktar sig till dig som skall köpa nya mobila prylar eller tjänster och dig som vill hålla koll på vad som händer i den mobila världen eller som jobbar inom mobilbranschen.

Mer om Mobil här.

Vi är Mobil

Kontakta Mobils redaktion.

Du hittar vår kontaktinformation här.

Mobils nyhetsbrev

Vårt dagliga nyhetsbrev håller dig uppdaterad om vad som händer i mobilbranschen.

Registrera dig här!