Wywallet

Operatörernas plånbok lanserad

Idag lanserar de fyra stora operatörerna sin gemensamma lösning för mobila betalningar, Wywallet.

Publicerad:

26 jun 2012 - 09:44

Uppdaterad:

26 jun 2012 - 09:44

Betallösningen Wywallet lanseras nu officiellt av bolaget 4T som ägs gemensamt av Telia, Tele2, Telenor och Tre. Även Comviq- och Halebop-kunder får idag tillgång till tjänsten som finns i form av Android- och iOs-appar och i en version för java-mobiler.

Den kanske enklaste formen för att använda tjänsten är att betala får sådant som man tidigare betalade via sms, exempelvis biljetter i kollektivtrafiken. Med sms-köp från Wywallet blir skillnaden att pengarna inte läggs direkt på mobilräkningen utan dras från Wywallet-kontot som man i sin tur kan koppla till sin mobilräkning, ett bankkonto eller ett betal- eller ett kreditkort.

Wywallet kan även användas för att föra över pengar till andra personer som har Wywallet-konton, det enda man behöver känna till är den andra personens mobilnummer.

Ett annat användningsområde är att betala för köp på nätet med Wywallet. Under förutsättinng att webbshoppar och appar har stöd för Wywallet kommer man även kunna använda tjänsten för att betala den typen av köp med mobilen.

I ett pressmeddelande uppger 4T att man redan idag har stöd för betalning i fysiska butiker med hjälpav NFC-teknik, men att man inte ska lansera den funktonen förrän nästa år.

Wywallet kan för närvarande laddas ner från Google Play och i Appstore. Enligt 4T ska en version för Windows-mobiler släppas "senare i år".

 Om man har en java-mobil ska man ändå kunna använda tjänsten genom att registrera sig här.

.

.

 

.