Läs testet

Smarta hemmet

"Trotsar sunt förnuft"

Samsung-chef: Orimlig strid om rektanglar

Samsung Mobiles amerikanska produktchef tror att hela branschen måste samla sig för att få stopp på de ständigt pågående rättstvisterna.

Publicerad:

31 jul 2012 - 10:59

Uppdaterad:

31 jul 2012 - 10:59

Att en lokal domstol i Tyskland för andra gången utfärdar ett försäljningsförbud för en av Samsungs plattor och att en amerikansk domare skriver att Samsungs plattor inte är Apple-plagiat eftersom de "inte är lika coola" är bara några exempel från den senaste tidens rättsliga uppgörelser där framför allt Samsung och Apple varit oense om intrång i rättigheter till tekniska lösningar och formgivning.

Samsung amerikanska produktchef för mobilmarknaden i USA , Kevin Packingham, har uppenbarligen tröttnat på konflikterna och i en intervju med Wired hoppas han att branschen gemensamt agerar för att få till en ändring.

- För oss är det orimligt att vi slåss om rektanglar, att det anses vara ett intrång, säger Kevin Packingham till Wired, och fortsätter:

- Förhoppningsvis har hela branschen kommit till en punkt där vi försvarar oss och säger "Det är orimligt för oss att vara i en position där vi hävdar att det finns en design, att det finns någon sorts skyddad rättighet, som omfattar en rektangel"

På en fråga om Samsung kan tänka sig att ta en ledande position i arbetet med att få slut på konflikterna svarar Packingham att det "generellt sett inte är en fråga för Samsung" utan han menar att det är  någon som branschen gemensamt måste lösa. När intervjuaren omformulerar frågan och undrar om Samsung kan tänka sig att istället ta rollen av fredsmäklare blir svaret:

- I dagens läge är det bara ett företag som hela tiden skjuter första skottet. De flesta andra verkar komma bra överrens.

Senaste Apple-testet

Färskaste Android-testet

Senaste Windows-testet

Spännande tillbehör

Senaste Samsung-testet

Senaste Sony-testet

Ios - senaste testet

Nya surfplattor

Heta armband och klockor

Senaste telefon-testet

 
 • Mer eller mindre briljant

  Nu finns appen Prisma för både Ios och Android och vi är djupt imponerade av hur den lyckas göra konstverk av alla våra bilder.

  15 aug 2016 - 11:12
 • Perfekt för nybörjare

  Om du är bestämd att lära dig spela instrument är detta en bra start.

  1 aug 2016 - 14:20
 • Klassisk musikstreaming

  Grammofy är en streamingtjänst enbart för klassisk musik, med unika poänger och begränsningar.

  29 jul 2016 - 10:24

Mest kommenterat

Hetaste apparna

Sidor

Tipsa Mobil

Vi vill ha en kontinuerlig dialog med dig som besöker mobil.se.

Skicka gärna ett mail om du har ett hett tips eller nåt spännande att berätta.

Om Mobil

Mobil är Sveriges ledande tidning och sajt inom området mobil kommunikation. 

Tidningen och sajten riktar sig till dig som skall köpa nya mobila prylar eller tjänster och dig som vill hålla koll på vad som händer i den mobila världen eller som jobbar inom mobilbranschen.

Mer om Mobil här.

Vi är Mobil

Kontakta Mobils redaktion.

Du hittar vår kontaktinformation här.

Mobils nyhetsbrev

Vårt dagliga nyhetsbrev håller dig uppdaterad om vad som händer i mobilbranschen.

Registrera dig här!