"Trotsar sunt förnuft"

Samsung-chef: Orimlig strid om rektanglar

Samsung Mobiles amerikanska produktchef tror att hela branschen måste samla sig för att få stopp på de ständigt pågående rättstvisterna.

Publicerad:

31 jul 2012 - 10:59

Uppdaterad:

31 jul 2012 - 10:59

Att en lokal domstol i Tyskland för andra gången utfärdar ett försäljningsförbud för en av Samsungs plattor och att en amerikansk domare skriver att Samsungs plattor inte är Apple-plagiat eftersom de "inte är lika coola" är bara några exempel från den senaste tidens rättsliga uppgörelser där framför allt Samsung och Apple varit oense om intrång i rättigheter till tekniska lösningar och formgivning.

Samsung amerikanska produktchef för mobilmarknaden i USA , Kevin Packingham, har uppenbarligen tröttnat på konflikterna och i en intervju med Wired hoppas han att branschen gemensamt agerar för att få till en ändring.

- För oss är det orimligt att vi slåss om rektanglar, att det anses vara ett intrång, säger Kevin Packingham till Wired, och fortsätter:

- Förhoppningsvis har hela branschen kommit till en punkt där vi försvarar oss och säger "Det är orimligt för oss att vara i en position där vi hävdar att det finns en design, att det finns någon sorts skyddad rättighet, som omfattar en rektangel"

På en fråga om Samsung kan tänka sig att ta en ledande position i arbetet med att få slut på konflikterna svarar Packingham att det "generellt sett inte är en fråga för Samsung" utan han menar att det är  någon som branschen gemensamt måste lösa. När intervjuaren omformulerar frågan och undrar om Samsung kan tänka sig att istället ta rollen av fredsmäklare blir svaret:

- I dagens läge är det bara ett företag som hela tiden skjuter första skottet. De flesta andra verkar komma bra överrens.

 

Mest läst

  Missa inte

  Hetaste apparna

  Senaste nytt

  Mobilbusiness nyhetsbrev

  Senaste nytt från den mobila världen två gånger i veckan.

  Registrera dig här!

  Mest läst

  Tipsa Mobilbusiness

  Vi vill ha en kontinuerlig dialog med dig som besöker Mobilbusiness.

  Skicka gärna ett mail om du har ett hett tips eller nåt spännande att berätta.

  Om Mobilbusiness

  Mobilbusiness - nyheter och analys för dig som jobbar med mobilt.

  Vi ger bland annat ut nyhetssidan Mobilbusiness.se, gör analyser och rapportprodukter samt arrangerar events och mötesplatser.

  Mer om Mobilbusiness här.

  Vi är Mobilbusiness

  Kontakta Mobilbusiness redaktion.

  Du hittar vår kontaktinformation här.

  Smarta hemmet