Läs testet

Smarta hemmet

Felmeddelande

  • Notice: Undefined index: menu-business-menu i menu_block_view() (rad 486 av /var/www/drupal/modules/menu/menu.module).
  • Notice: Undefined index: menu-business-menu i menu_block_view() (rad 486 av /var/www/drupal/modules/menu/menu.module).
Molndatorer från Acer och Samsung

Två Chromebook-datorer släpps i Sverige

Chromebook kallar Google de datorer som använder sig av Chrome OS som operativsystem. Nu lanseras Acer och Samsung två datorer i Sverige baserade på operativsystemet.

Publicerad:

4 apr 2013 - 09:38

Uppdaterad:

4 apr 2013 - 09:38

Med det Linuxbaserade Chrome OS, som bland annat karaktäriseras av en minimalistisk design och av snabba starttider, körs applikationerna på datorn i molnet och även användardatan lagras där.  Acer och Samsung släpper nu Chromebook-modeller på den svenska marknaden.

Acer C7 Chromebook bygger på en 1.1 GHz Intel Celeron-processor och är trots molnkopplingen utrustad med en hårddisk på 320 GB. Arbetsminnet är 2 GB stort och prislappen ligger på 2 290 kronor. Skärmen på datorn är 11.6 tum stor med en upplösning på 1280 x 720 punkter. Batteriet uppges leverera en batteritid på upp till 4 timmar.

Den andra modellen som nu släpps i Sverige är Samsung Chromebook. Den 11.6-tum stora skärmen på datorn har en upplösning på 1366 x 768 punkter. Prislappen för Samsung Chromebook beror på om du vill ha en modell med eller utan möjlighet till 3G-anslutning genom en inbyggd sim-kortplats. För modellen med sim-kortplats ligger prislappen på 3 490 kronor, medan wifi-varianten kostar 2 990 kronor. Under huven sitter en 1.7 GHz Exynos-processor och arbetsminnet är på 2 GB. Lagringen står en 16 GB stor SSD-disk för och batteritiden anges till 6,5 timmar.

Utöver det lagringsutrymme som Chromebook-datorerna erbjuder lokalt så ingår även tillgång till 100 GB lagringsutrymmme hos Google Drive i två år.

Senaste Apple-testet

Färskaste Android-testet

Senaste Windows-testet

Spännande tillbehör

Senaste Samsung-testet

Senaste Sony-testet

Ios - senaste testet

Heta armband och klockor

Senaste telefon-testet

 

Mest kommenterat

Hetaste apparna

Senaste apptestet

Hetaste tillbehöret

Sidor

Tipsa Mobil

Vi vill ha en kontinuerlig dialog med dig som besöker mobil.se.

Skicka gärna ett mail om du har ett hett tips eller nåt spännande att berätta.

Om Mobil

Mobil är Sveriges ledande tidning och sajt inom området mobil kommunikation. 

Tidningen och sajten riktar sig till dig som skall köpa nya mobila prylar eller tjänster och dig som vill hålla koll på vad som händer i den mobila världen eller som jobbar inom mobilbranschen.

Mer om Mobil här.

Vi är Mobil

Kontakta Mobils redaktion.

Du hittar vår kontaktinformation här.

Mobils nyhetsbrev

Vårt dagliga nyhetsbrev håller dig uppdaterad om vad som händer i mobilbranschen.

Registrera dig här!