Molndatorer från Acer och Samsung

Två Chromebook-datorer släpps i Sverige

Chromebook kallar Google de datorer som använder sig av Chrome OS som operativsystem. Nu lanseras Acer och Samsung två datorer i Sverige baserade på operativsystemet.

Publicerad:

4 apr 2013 - 09:38

Uppdaterad:

4 apr 2013 - 09:38

Med det Linuxbaserade Chrome OS, som bland annat karaktäriseras av en minimalistisk design och av snabba starttider, körs applikationerna på datorn i molnet och även användardatan lagras där.  Acer och Samsung släpper nu Chromebook-modeller på den svenska marknaden.

Acer C7 Chromebook bygger på en 1.1 GHz Intel Celeron-processor och är trots molnkopplingen utrustad med en hårddisk på 320 GB. Arbetsminnet är 2 GB stort och prislappen ligger på 2 290 kronor. Skärmen på datorn är 11.6 tum stor med en upplösning på 1280 x 720 punkter. Batteriet uppges leverera en batteritid på upp till 4 timmar.

Den andra modellen som nu släpps i Sverige är Samsung Chromebook. Den 11.6-tum stora skärmen på datorn har en upplösning på 1366 x 768 punkter. Prislappen för Samsung Chromebook beror på om du vill ha en modell med eller utan möjlighet till 3G-anslutning genom en inbyggd sim-kortplats. För modellen med sim-kortplats ligger prislappen på 3 490 kronor, medan wifi-varianten kostar 2 990 kronor. Under huven sitter en 1.7 GHz Exynos-processor och arbetsminnet är på 2 GB. Lagringen står en 16 GB stor SSD-disk för och batteritiden anges till 6,5 timmar.

Utöver det lagringsutrymme som Chromebook-datorerna erbjuder lokalt så ingår även tillgång till 100 GB lagringsutrymmme hos Google Drive i två år.

 

Mest läst

  Missa inte

  Hetaste apparna

  Senaste nytt

  Mobilbusiness nyhetsbrev

  Senaste nytt från den mobila världen två gånger i veckan.

  Registrera dig här!

  Mest läst

  Tipsa Mobilbusiness

  Vi vill ha en kontinuerlig dialog med dig som besöker Mobilbusiness.

  Skicka gärna ett mail om du har ett hett tips eller nåt spännande att berätta.

  Om Mobilbusiness

  Mobilbusiness - nyheter och analys för dig som jobbar med mobilt.

  Vi ger bland annat ut nyhetssidan Mobilbusiness.se, gör analyser och rapportprodukter samt arrangerar events och mötesplatser.

  Mer om Mobilbusiness här.

  Vi är Mobilbusiness

  Kontakta Mobilbusiness redaktion.

  Du hittar vår kontaktinformation här.

  Smarta hemmet