Läs testet

Smarta hemmet

Felmeddelande

  • Notice: Undefined index: menu-business-menu i menu_block_view() (rad 486 av /var/www/drupal/modules/menu/menu.module).
  • Notice: Undefined index: menu-business-menu i menu_block_view() (rad 486 av /var/www/drupal/modules/menu/menu.module).
Känner av detaljer

Video: IKEA satsar på augmented reality

I årets IKEA-katalog kopplas bilderna samman med mobilt innehåll genom en teknik som känner av vilken del av bilden som finns bakom telefonen.

Publicerad:

25 jul 2012 - 07:46

Uppdaterad:

25 jul 2012 - 07:46

I den nya upplagan av IKEA-katalogen som släpps nästa vecka kommer man att hitta symboler som indikerar att det finns mobilt innehåll som hör ihop med innehållet på sidorna.

Likheterna är alltså stora med den lösning som tidningen Metro började använda i våras, även om den bara finns för iOS och ännu inte släppts för Android.

I båda fallen används symboler som indikerar att det finns mer innehåll tillgängligt via en mobil eller surfplatta. I videoklippet nedan kan man bland annat se hur filmklipp kopplade till en bild visar produkter med olika färger och i varierande kombinationer.

De nya versionerna av mobilapparna som ska släppas för Android och iOS kommer även att kunna använda kameran för att känna av exakt vilken del av sidan eller bilden som man håller telefonen eller plattan över och byta ut bilderna på sidorna mot bilder som man panorerar i genom att flytta mobilen eller plattan i sidled.

Senaste Apple-testet

Färskaste Android-testet

Senaste Windows-testet

Spännande tillbehör

Senaste Samsung-testet

Senaste Sony-testet

Ios - senaste testet

Heta armband och klockor

Senaste telefon-testet

 

Mest kommenterat

Hetaste apparna

Sidor

Tipsa Mobil

Vi vill ha en kontinuerlig dialog med dig som besöker mobil.se.

Skicka gärna ett mail om du har ett hett tips eller nåt spännande att berätta.

Om Mobil

Mobil är Sveriges ledande tidning och sajt inom området mobil kommunikation. 

Tidningen och sajten riktar sig till dig som skall köpa nya mobila prylar eller tjänster och dig som vill hålla koll på vad som händer i den mobila världen eller som jobbar inom mobilbranschen.

Mer om Mobil här.

Vi är Mobil

Kontakta Mobils redaktion.

Du hittar vår kontaktinformation här.

Mobils nyhetsbrev

Vårt dagliga nyhetsbrev håller dig uppdaterad om vad som händer i mobilbranschen.

Registrera dig här!