Känner av detaljer

Video: IKEA satsar på augmented reality

I årets IKEA-katalog kopplas bilderna samman med mobilt innehåll genom en teknik som känner av vilken del av bilden som finns bakom telefonen.

Publicerad:

25 jul 2012 - 07:46

Uppdaterad:

25 jul 2012 - 07:46

I den nya upplagan av IKEA-katalogen som släpps nästa vecka kommer man att hitta symboler som indikerar att det finns mobilt innehåll som hör ihop med innehållet på sidorna.

Likheterna är alltså stora med den lösning som tidningen Metro började använda i våras, även om den bara finns för iOS och ännu inte släppts för Android.

I båda fallen används symboler som indikerar att det finns mer innehåll tillgängligt via en mobil eller surfplatta. I videoklippet nedan kan man bland annat se hur filmklipp kopplade till en bild visar produkter med olika färger och i varierande kombinationer.

De nya versionerna av mobilapparna som ska släppas för Android och iOS kommer även att kunna använda kameran för att känna av exakt vilken del av sidan eller bilden som man håller telefonen eller plattan över och byta ut bilderna på sidorna mot bilder som man panorerar i genom att flytta mobilen eller plattan i sidled.

 

Mest läst

  Missa inte

  Hetaste apparna

  Senaste nytt

  Mobilbusiness nyhetsbrev

  Senaste nytt från den mobila världen två gånger i veckan.

  Registrera dig här!

  Mest läst

  Tipsa Mobilbusiness

  Vi vill ha en kontinuerlig dialog med dig som besöker Mobilbusiness.

  Skicka gärna ett mail om du har ett hett tips eller nåt spännande att berätta.

  Om Mobilbusiness

  Mobilbusiness - nyheter och analys för dig som jobbar med mobilt.

  Vi ger bland annat ut nyhetssidan Mobilbusiness.se, gör analyser och rapportprodukter samt arrangerar events och mötesplatser.

  Mer om Mobilbusiness här.

  Vi är Mobilbusiness

  Kontakta Mobilbusiness redaktion.

  Du hittar vår kontaktinformation här.

  Smarta hemmet