Smarta hemmet

 • Fitbit Charge 2 är väldigt behändig när det kommer till att hålla koll på din träning men förväntade dig inte att det är en ”smartklocka”.

 • Tile är en liten Bluetooth-tracker som ska hjälpa dig att hålla reda på nycklarna eller luren.

 • Det verkar som om Tomtom har svaret på vad som är nästa steg för stegräknarna.

Första intrycket

4X HD och fyrkantiga LG Vu

En spelmobil som är snabb när vi får igång den och en udda mobil med penna och skärm i 4:3-format har vi tittat närmare på hos LG.

Publicerad:

27 feb 2012 - 14:25

Uppdaterad:

27 nov 2013 - 11:04

Med fyra processorkärnor är tanken att man ska kunna spela ännu mer avancerade spel och det är mycket riktigt något av det som LG visar när jag testar LG 4X HD. Den här telefonen är ju uppföljare till den dubbelkärniga 2X från förra året och det märks att det här är en tidig version vi får se. Telefonen ska börja säljas under andra kvartalet i år enligt LG:s svenska representant.

Det finns alltså lite tid att spela med för två telefoner jag testar har mjukvara som kraschar när jag försöker se vad den går för. På tredje försöket kör jag i alla fall ett sensorstyrt flipperspel med effekter som liknar ett mindre fyrverkeri, allt utan att telefonen saktar ner visningen.

Det är främst i spel, webbläsaren och i nedladdning av filer som LG uppger att man har som mest nytta av de fyra processorkärnorna. Det finns dock en femte kompletterande och om till exempel telefonen är i viloläge så är det den femte som jobbar för att spara på batterikapaciteten.

Det spel jag får att fungera gör alltså telefonen rättvisa, men medverkande i den upplevelsen är även skärmen som är det som LG kallar en True HD IPS-skärm på 4,7 tum. Operativsystemet i 4X är Ice Cream Sandwish, alltså version 4.0 av Android och kameran är på 8 megapixel.

Prestandaluren LG 4X HD ska kosta 5500 kronor när den kommer under andra kvartalet i Sverige.

Fyrkantig udda upplevelse

En mer udda upplevelse är den nyligen lanserade LG Vu som jag hunnit känna lite på. Formatet 4:3 gör den betydligt mera liksidigt kvadratisk än andra enheter och det tar en stund att vänja sig vid. Den är helt enkelt lite stor för att hålla i en hand och lite liten att hålla med båda händerna. 

LG Vu är en 4G-mobil med LTE och det går både att ringa och skicka sms. Förklaringen till formatet, och här jämför LG friskt med en bild på vad man kallar ”en annan tillverkares” lilla platta, är att i LG Vu ska presentationer, officedokument, tidningar och annat passa mycket bättre. E-böcker uppges också passa bättre, men en sak jag kan skriva under på är i alla fall att den passar utan problem i fickan. 

Det följer med en penna till enheten och med den kan man enkelt anteckna med skrivstil direkt på skärmen. Det går med penna eller direkt med fingret. Förutom att anteckna i anteckningsblocket fritt så går det att lägga in understrykningar, anteckningar och annat i till exempel vyn där du läser dina tidningar och böcker så att du ska kunna anteckna och gå tillbaka till intressanta stycken.

En intressant detalj är att LG här tar sin egen väg och formatet 4:3 när det mesta andra prylar blir widescreen är onekligen unikt.

Senaste Apple-testet

Färskaste Android-testet

Senaste Windows-testet

Spännande tillbehör

Senaste Samsung-testet

Senaste Sony-testet

Heta armband och klockor

Senaste telefon-testet

 
 • Psykedelisk Virtual Reality

  Vi vet inte om detta är en misslyckad VR-app eller en lyckad psykedelia-app, men kul är det i alla fall.

  28 okt 2016 - 15:55
 • Göteborgs Symfoniker online

  Klassisk musik från en av Sveriges bästa orkestrar i appform.

  27 okt 2016 - 07:06
 • Utmärkt avkoppling

  Meditation som även erbjuder en spännande utmaning. Ja, efterlängtade spelet Mini Metro är ett utmärkt tidsfördriv.

  26 okt 2016 - 12:43

Mest kommenterat

Senaste testet

Hetaste apparna

 • Finna fartyg

  Flygspanare brukar använda appar för att se vad det är för plan som passerar, men du kan även hålla koll på sjöfarten på samma sätt.

  30 sep 2016 - 10:00
 • Gör mobilen till textskanner

  Vill du skanna in textdokument till PDF är Scanbot en av de mer eleganta och flexibla lösningarna på marknaden.

  29 sep 2016 - 10:48
 • Ordlistan är bäst i mobilen

  Svenska Akademiens Ordlista (SAOL) som app är inte bara gratis, utan har en del verkliga fördelar jämfört med pappersutgåvan.

  27 sep 2016 - 14:46

Sidor

Tipsa Mobil

Vi vill ha en kontinuerlig dialog med dig som besöker mobil.se.

Skicka gärna ett mail om du har ett hett tips eller nåt spännande att berätta.

Om Mobil

Mobil är Sveriges ledande tidning och sajt inom området mobil kommunikation. 

Tidningen och sajten riktar sig till dig som skall köpa nya mobila prylar eller tjänster och dig som vill hålla koll på vad som händer i den mobila världen eller som jobbar inom mobilbranschen.

Mer om Mobil här.

Vi är Mobil

Kontakta Mobils redaktion.

Du hittar vår kontaktinformation här.

Mobils nyhetsbrev

Vårt dagliga nyhetsbrev håller dig uppdaterad om vad som händer i mobilbranschen.

Registrera dig här!