Consumer Preview släppt

Windows 8 närmar sig Windows Phone

Den senaste versionen av Windows visar tydligt att Microsoft vill avskaffa skillnaderna mellan olika Windows-versioner som körs på enheter med olika storlek.

Publicerad:

1 mar 2012 - 16:37

Uppdaterad:

1 mar 2012 - 16:37

Att gränssnittet i Windows 8 till stora delar har insperats av Windows Phone har redan framgått av de utvecklar-versionen som Microsoft har släppt av systemet. Nu har man presenterat en version av systemet som man kallar för Consumer Preview. Det är fortfarande en tidig version och allt fungerar inte som det kommer att göra i den färdiga versionen, men den ligger närmare den version och sk vara lättare att installera, även om man bör ha en viss datorvana för att göra det ocjh inte kan återgå till den Windows-version som man hade tidigare utan att göra en ominstallation.

Även om allt ska kunna styras genom att använda fingrarna på en pekskärm ska man i den nya versionen också kunna använda tangentbord och mus på en dator utan pekskärm.

Utseendemässigt har man dock distanserat sig ordentligt från det gamla Windows-gränssnittet och nu bygger det mesta på så kallade tiles, eller paneler, Förutom att vara stora och tydliga genvägar till funktioner och appar kan de också visa information som hämats från nätet eller visa vad statusen för olika funktioner.

Windows 8 ska inte bara kunna köras på datorer utan även på olika typer av bärbara enheter, bland annat surfplattor med Nvidias Tegra 3-processorer. 

Om man vill prova själv går det att ladda ner en engelsk version av Consumer Preview här.

Tillverkare

Operativsystem

 

Mest läst

Missa inte

Hetaste apparna

Senaste nytt

Tipsa Mobil

Vi vill ha en kontinuerlig dialog med dig som besöker mobil.se.

Skicka gärna ett mail om du har ett hett tips eller nåt spännande att berätta.

Mobils nyhetsbrev

Vårt dagliga nyhetsbrev håller dig uppdaterad om vad som händer i mobilbranschen.

Registrera dig här!

Om Mobil

Mobil är Sveriges ledande tidning och sajt inom området mobil kommunikation. 

Tidningen och sajten riktar sig till dig som skall köpa nya mobila prylar eller tjänster och dig som vill hålla koll på vad som händer i den mobila världen eller som jobbar inom mobilbranschen.

Mer om Mobil här.

Vi är Mobil

Kontakta Mobils redaktion.

Du hittar vår kontaktinformation här.