För Iphone och Android

Betalning med qr-koder hos Mcdonalds

[Uppdaterad 16.03] På några Mcdonalds-restauranger har man börjat testa att ta emot betalningar genom att gästerna läser av qr-koder med sina mobiler.

Publicerad:

9 jul 2012 - 10:44

Uppdaterad:

9 jul 2012 - 10:44

Lösningen som betalföretaget Seamless nu testar på fyra Mcdonalds-restauranger bygger på att man läser av en qr-kod som finns vid kassan. Köpet bekräftas genom att man knappar in pin-kod och sparas sedan som ett eletroniskt kvitto i mobilen.

SEQR, som lösningen heter, finns på Mcdonalds på Folkungagatan,Hornsgatan, Slussen samt Lindvreten vid Kungens Kurva. Dessutom finns den på Hemköp vid Horngatan och ytterligare några caféer och restauranger. SEQR har stora likheter med Bart, den betaltjänst som Swedbank testar i några andra Hemköp-butiker. Bart vänder sig enbart till Swedbank-kunder och är kopplat till något av bankens kort. 

SEQR är inte kopplat till någon specifik bank eller betalkort utan i normalfallet registrerar sig användarna och får sedan fakturor på sina köp varje månad. Om man använder Seamless tjänst hos Hemköp kan man dock betala via SBAB:s mobila plånbok.

SEQR-appen finns i Google Play och App Store.

Tillverkare

Operativsystem

Produkttyp

 

Aktuellt just nu

 • Lanseras 18 oktober?

  Apples mobila betallösning är på väg ut på den amerikanska marknaden. Kommer den att slå igenom där – och i Sverige?

  13 okt 2014 - 10:24
 • Wywallet breddas

  Lanseringen av Apple Pay har riktat strålkastarljuset mot mobila betalningar. De svenska operatörerna satsar vidare på sin Wywallet-tjänst.

  26 sep 2014 - 10:13
 • Tar upp kampen mot Apple Pay

  Samsung kommer att bygga in sin fingeravtrycksläsare i nästa Gear-klocka för att kontra Apple Pay och Apple Watch.

  23 sep 2014 - 10:39
 • Apple vill förenkla mobila betalningar

  Apple måste rulla ut NFC om mobila betalningar ska ta fart, har många sagt. Nu är satsningen verklighet.

  9 sep 2014 - 21:44
 • Ny betalstandard?

  Iphone 6 ser ut att innebära både nya mobila betalmöjligheter och en ny inkomstkälla för Apple.

  1 sep 2014 - 19:24
 • Google Wallet möter konkurrens i USA

  Googles sägs vara intresserad av den mobila betalningslösningen Square som under förra året processade betalningar för 20 miljarder.

  22 apr 2014 - 11:47
 • Fungerar på alla OS

  Nordea, SEB och Swedbank kommer, som första banker i Sverige, att under 2014 lansera digitala plånböcker baserade på MasterCards digitala plattform, Masterpass, meddelar Mastercard.

  19 dec 2013 - 09:41
 • 1,5 miljarder kronor har överförts

  Swish, en app som låter dig skicka pengar till andra privatpersoner i mobilen via deras telefonnummer, utvecklas nu vidare: till sommaren kommer företag och organisationer att kunna ta betalt med Swish.

  13 dec 2013 - 09:35
 • Rullar ut Seqr

  Apotek Hjärtat börjar rulla ut Seamless mobila betalningslösning Seqr i sina 300 apotek. Utrullningen ska pågå fram till våren.

  11 dec 2013 - 14:30
 • Stor ökning

  Över 4,5 miljoner personer i Norden kommer att ha handlat i mobilen i år, vilket motsvarar en ökning med 61 procent jämfört med förra året, enligt en ny rapport från DIBS, ett företag som är specialist inom betalningslösningar för e-handel.

  3 dec 2013 - 08:17
 • Lyckad rekonstruktion

  Amerikanska snabbmatkedjan Subway har börjat rulla ut svenska Payairs mobila handelslösning. Det meddelar Payair i samband med att företaget officiellt kommer ur rekonstruktion.

  14 aug 2013 - 15:51
 • Första steget mot global expansion

  Svenska Izettle ger sig in på den mexikanska marknaden tillsammans med distributionspartnern Banco Santander. iZettele passar även på att lansera en nydesignad kortläsare som klarar av kort med magnetremsa. Det är företagets första steg mot en breddare expansion utanför Europa.

  19 jun 2013 - 10:06
 • Expanderar till flera länder

  Banco Santander, Europas största bank mätt i börsvärde, investerar 45 miljoner kronor i svenska IZettle och blir därmed delägare i företaget. Kapitaltisskottet och alliansen är ett led i det svenska företagets fortsatta internationella expansion.

  11 jun 2013 - 12:37
 • Mobil betalning i butik (Del 3/3)

  Det två stora kortaktörerna Visa och Mastercard har tagit tid på sig att ta mobila betalningslösningar till Sverige, även om de sedan tidigare haft lösningar på andra marknader. Detsamma gäller Paypal. Men nu står alla i startgroparna för lanseringen av olika mobila betaltjänster i Sverige. Den mest konkreta lösningen presenterade Paypal.

  11 jun 2013 - 08:00
 • Mobil betalning i butik (del 2/3)

  [UPPDATERAD 1 juni 2013 – 12:45] Det råder meningsskiljaktigheter kring vad som kan betraktas som en mobil betalningslösning. Vår utgångspunkt är att en sådan lösning ska använda sig av en mobiltelefon, på kassaterminalsidan eller i slutkundens hand, och därmed låta handlaren ta betalt via den mobila kanalen. Vi har kartlagt de lösningar som uppfyller detta krav idag – Seqr, Bart, Wywallet och Izettle – och pratar position och strategi med företagen bakom tjänsterna.

  10 jun 2013 - 08:00
 • Bilderna från releasefesten

  En stor kartläggning av mobila betalningslösningar för fysiska butiker, mobilgurun Tommy Palm om Kings succéapp Candy Crush Saga och en intervju med Norwegians affärsutvecklingschef som berättar hur flygbolaget lyft kundvärdet med mobilen. Detta och mycket mer hittar du i senaste numret av Mobil Business.

  3 jun 2013 - 16:45
 • Betala burgaren med appen

  McDonalds Sverige har tidigt valt att erbjuda sina restaurangsbesökare möjligheten att betala via mobilen med SEQR-appen. Lösningen rullas nu ut till McDonalds alla restauranger i Sverige och integreras även i kedjans app. Även nya tjänster baserade på kontaktlösa tekniken NFC planeras, avslöjar Kajsa Dahlberg, head of digital engagement på McDonalds Sverige, för Mobil Business.

  3 maj 2013 - 08:30
 • Checka in och få varan direkt

  Jussi Koskinen på Paypal berättar om hur man som kund ska kunna använda Paypal för att betala i vanliga butiker och vilka fördelarna för butiksinnehavarna är. Marlène Sellebråten intervjuar.

  1 maj 2013 - 07:57
 • Trend: Betala med mobilen

  Det går knappt en dag utan någon nyhet, om än en liten sådan, kring mobila betalningar. Skillnaden mellan i år och tidigare år är att nyheterna handlar om konkreta tillämpningar snarare än initiativ och framtidslöften.

  11 apr 2013 - 08:00
 • Seqr med mer än qr

  QR-koderna som Seqr använder för mobila betalningar hos exempelvis McDonalds och Hemköp kompletteras nu med NFC.

  8 apr 2013 - 16:47
 • Ny bank i Swish-tjänsten

  När Mobil tidigare testade mobila banktjänster tog Skandiabanken hem segern. Nu gör man om sin mobila bankapp och ska ansluta till överföringstjänsten Swish.

  28 mar 2013 - 11:47
 • Vilken tjänst är bäst?

  Många pratar om mobila betalningar, men det kan vara svårt att förstå skillnaden mellan alla appar som lanseras och förbättras i rask takt. Vi har provhandlat för att se vilken som verkligen fungerar bäst.

  21 mar 2013 - 06:00

Senaste nytt på mobil.se

Tipsa Mobil

Vi vill ha en kontinuerlig dialog med dig som besöker mobil.se.

Skicka gärna ett mail om du har ett hett tips eller nåt spännande att berätta.

Mobils nyhetsbrev

Vårt dagliga nyhetsbrev håller dig uppdaterad om vad som händer i mobilbranschen.

Registrera dig här!

Om Mobil

Mobil är Sveriges ledande tidning och sajt inom området mobil kommunikation. 

Tidningen och sajten riktar sig till dig som skall köpa nya mobila prylar eller tjänster och dig som vill hålla koll på vad som händer i den mobila världen eller som jobbar inom mobilbranschen.

Mer om Mobil här.

Vi är Mobil

Kontakta Mobils redaktion.

Du hittar vår kontaktinformation här.