Annons

Styrs av position, tid eller wifianslutning

Oneplus funktion Work Life Balance stänger ute jobbapparna på fritiden

Stör ej. Med Oneplus funktioner för att skapa balans kan du tysta till exempel jobbmail, jobbkalender och slippa måsten så fort telefonen känner av att du är hemma.

Publicerad Uppdaterad

Skärma av från jobb eller fritid

Det har blivit inne med möjligheten att erbjuda flera sätt att begränsa hur telefonen får störa dig. Den här trenden hänger Oneplus med på genom sin funktion Work Life Balance. Det här är en form av profiler där du kan ställa in hur telefonen och dess olika appar fungerar och det beroende på om du är i tjänst eller ledig och därmed vill koppla av från alla måsten. Du behöver inte själv aktivera privat- respektive jobbläge utan kan ställa in det beroende på till exempel tid, vilken plats du befinner dig på eller vilket wifi telefonen är ansluten till. På det sättet kan du få privatläget aktiverat automatiskt så fort telefonen ansluter till nätet hemma. Då kan automatiskt jobbmailen sluta påminna dig, kalendern kan tystas och istället får till exempel Netflix, Spotify och dina favoritspel mer tillåtelse att ta din uppmärksamhet. Värt att påpeka är att det här inte går att styra på individnivå bland dina kontakter utan bara på appnivå, så det begränsar nyttan en aning. Särskilt då om du har en app med både privata kontakter och kollegor. 

Det här tipset har tidigare publicerats exklusivt för Plus-medlemmar på Mobil.se. Som plusmedlem så får du samlade tips och mycket andra fördjupande, vägledande artiklar. Det här tipset publicerades ursprungligen här i maj i år.