Annons

Note 10.1, Tab 2 (7.0) och Tab 2 (10.1)

Vi ritade på Galaxy Note 10.1

Vi har tittat närmare på plattorna Tab 2 (7.0) och Galaxy Note 10.1 i Samsungs monter. Den ena har särskilt många användningsområden. Samsung har dessutom lanserat en större platta i Tab 2-serien.

Publicerad Uppdaterad

Med antalet surfplattor som Samsung nu samlat på sig undrar du kanske vad som skiljer dem åt. När man startar Samsung Galaxy Note 10.1 så är känslan snarare ett fullstort skissblock än en liten anteckningsbok som man kanske kan kalla vanliga Galaxy Note. I sina demonstrationer av plattan visar Samsung applikationerna Photoshop Touch, Adobe Ideas och anteckningsprogram, så det känns som plattan har flera användningsområden.

Förutom att plattan är en vanliga Android med pekskärm så kan du alltså skriva med pennan och antingen få det tolkat till figurer när du vill det eller till vanlig text du kan redigera om det är det du skriver med pennan. Pennan låter mig nu (beroende på vilket program det är jag använder visserligen) att trycka olika hårt mot skärmen beroende på hur tjockt streck jag vill ha när jag ritar. I Photoshop kan man enkelt zooma in i bilden man ritar för att göra detaljförändringar och sedan zooma ut för att se helheten igen. Man kan sudda det man ritar genom att helt enkelt använda baksidan av pennan att rita med, som en vanlig blyertspenna fungerar med andra ord.

Plattan i sig ger ett kvalitetsintryck, medan Galaxy Tab 2 (7.0) ger ett betydligt enklare intryck. Jag har nyligen testat Samsungs snarlika platta Galaxy Tab 7.7 och här märker man snabbt klasskillnad såväl i materialkänsla som reaktion i skärmen. Säkert även på prislappen. Galaxy Tab 2 har i alla fall de miniapplikationer i botten som jag uppskattade även på Galaxy Tab 7.7. De gör att du akn göra enkla saker utan att behöva växla applikation och avsluta det du höll på med. Du får upp en ruta med till exempel miniräknare, musikspelare eller liknande, kan göra det du behövde och sedan snabbt återgå utan att bli avbruten i det du höll på med.

Under Mobile World lanserade Samsung även en större platta i Tab 2-serien. Tab 2 (10.1) har stora likheter med Tab 2 (7.0) men som framgår av modellbeteckningen är det en platta med skärmstorleken 10.1. Båda Tab 2-plattorna kommer att levereras med version 4.0 av Android. Tab 2 (10.1) ska börja säljas i maj och kommer då att kosta cirka 3900 kronor om man väljer versionen med enbart Wlan, priset för med både 3g och Wlan blir 4900 kronor.