Annons

Nya uppgifter om fotoappen

"Instagram kommer snart till Android"

Instagram har blivit en av världens populäraste fotoappar och ska enligt nya uppgifter ha 27 miljoner registrerade användare. Nu uppger Instagram att Androidversionen av appen snart är på väg - och att den kommer vara bättre än Iphoneappen.

Publicerad Uppdaterad

Just nu pågår festivalen SXSW i Austin, USA. En av de företag som varit med och talat under konferensen är Instagram, vars populära fotoapp än så länge bara funnits till Iphone.

Under pressträffen berättade Kevin Systrom, medgrundare till Instagram, att man snart kommer att lansera en Androidversion av Instagram.

Enligt Kevin Systrom kommer Andriodversionen av Instagram "i många avseenden vara bättre än den till Iphone".

Instram släpptes till IOS under hösten 2010, och det har länge förekommit rykten om att företaget håller på med en Andriodversion.

- Jag tycker inte att det har tagit oss lång tid [att utveckla en androidversion, red:s anmärkning]. Vi har bara haft andra prioriteringar. Hade vi försökt att utveckla till Android och Iphone samtidigt hade varit svårt att vara så innovativa som vi har varit, kommenterar Kevin Systrom, skriver sajten Phandroid.

Under pressträffen på SXSW visades Androidversionen av Instragram upp snabbt för pressen, men eftersom appen fortfarande är i privat beta fick man inte ta del av en full demonstration, skriver Phandroid.

Det finns ännu inget datum för när Androidappen ska släppas till Google Play Store, men källor säger att det kommer vara inom kort.