Gratis men full av buggar

Fotoappen Instagram finns nu för Android

Den populära fotoappen Instagram för att lägga effekter på och dela med sig av foton finns nu även till Android. Appen har länge varit populär bland Iphoneanvändare. Instagram går nu att ladda ner gratis i Google Play.

Publicerad Uppdaterad

Instagram finns nu att ladda hem gratis till Androidmobiler, direkt från Google Play, det som tidigare kallades Android Market. Appen Instagram låter dig ta bilder för att sedan lägga till effekter och dela med dig av bilden till Instagrams-användare, men även till exempelvis Facebook och Twitter. I appen kan man följa andra användare, gilla bilder och se vad andra personer laddar upp och gillar för bilder. Appen har funnits länge till Iphone, men nu utökar alltså Instagram som utlovat antalet stödda plattformar.

Företaget bakom appen har utlovat att versionen för Android på vissa plan skulle vara bättre än den som redan finns för Iphone, men när vi testat appen på bland annat Sony Xperia S och HTC One X är den tydligaste skillnaden att appen tycks lida av en hel del barnsjukdomar och buggar. Ingen av de två telefonerna fungerar för att ladda upp en bild via appen. istället hänger sig appen och ingen bild visas oavsett om du tagit en bild, eller valt en bild från telefonens fotogalleri. Testar du Instagram ser vi gärna att du delar med dig av erfarenheterna i kommentarerna här nedan.