Första med fyrkärnig Samsung-processor

Meizu MX 4-core presenterad

I går måndag presenterade kinesiska Meizu sin nya flaggskeppstelefon, som fått namnet Meizu MX 4-core. Telefonen kommer bli den första telefonen i världen som använder Samsungs Cortex-A9-baserade Exynos-processor.

Publicerad Uppdaterad

När det gäller övriga specifikationer kommer Meizu MX vara utrustad med en högupplöst 4-tums ASV-skärm, som har en upplösning på 960 x 460 pixlar och en pixeltäthet på 292 pixlar per tum (PPI). 

Enligt pressreleasen kommer telefonen dessutom ha en åttamegapixelkamera.

Meizu MX 4-core ska  köras med Android 4.0 som operativsystem, kryddat med Meizus egna användargränssnit Flyme på toppen av Android.

Men mer intressant i sammanhanget är Meuzu MX är världens första smarta mobiltelefon som använder nya fyrkärniga Exynos A9-processorn med HKMG - vilket står för High-K Metal Gate - och 32nm-tillverkningsteknik, skriver sajten BGR.

Enligt Meizu har man tack vare den nya A9-processorn lyckats reducerat  förbrukningen av CPU-kraft med upp till 20 procent genom att använda HKMG- och 32-tillverklningsteknik.

Dessutom går Meizu ut med att den nya värstingmodellen kommer att få en förbättrad batteritid jämfört med andra av företagets telefoner. Det ska ha blivit möjligt genom att Meizu stoppat in ett batteri med kapacitet på 1 700 mAh.

Förhandssnacket nämner inte någon klockfrekvens på nya A9-processorn, men Meizu själva flexar musklerna och säger att deras nya värstinglur kommer att fullständigt pulvrisera andra, dubbelkärniga enheter. 

Meizu MX 4-core kommer finnas i Meizus butiker i Kina och Hong Kong från och med juni, och ska då säljas två varianter - en med 32 GB och en med 64 GB lagringsutrymme.

Det finns i nuläget inga uppgifter om telefonen överhuvudtaget kommer att nå Sverige.