Annons

Inför släppet nästa vecka

Samsung: Iphone-användare är får

Samsung släppte idag en teaservideo inför släppet av ny flaggskeppsmodellen Samsung Galaxy SIII. Företagets meddelande till ärkerivalen Apple är en riktig känga: Era användare är en skock med får.

Publicerad Uppdaterad

Det börjar dra ihop sig nu. Nästa vecka torsdag den 3 maj förväntas Samsung lansera hett åtrådda uppföljaren till populära Samsung Galaxy SII.

Under söndagen dök det upp sajt under adressen tgeltaayehxnx.com, vilket nätanvändare snabbt klurade ut var ett anagram för thenextgalaxy.

På sajten låg - som många säkert redan vet - inget mer än ett räkneverk. När räkneverket sedan nådde 00:00:00 släpptes en teaservideo från Samsung.

Den något innehållslösa videon gav inte någon vidare information om den nya toppmodellen utan levererar snarare en serie påståenden, som att "smart teknologi blir en naturlig del av livet" och att man utlovar en "galax som passar perfekt i handen". 

Dessutom passade Samsung på att servera en känga till ena av sina största konkurrenter. I slutet på videon meddelar Samsung att vi nu har chansen att sticka ut från mängden - "stand out from everyone else" - och visar en bildsekvens med en skock får. En inte helt otänkbar tolkning skulle kunna vara att Samsung syftar på Iphone och Iphone-användare, vilka man anklagar för att vara osjälvständiga och att inte gå sina egna vägar.

Samsung håller eventet 2012 Samsung Mobile Unpacked i London onsdag den 3:e maj nästa vecka. Förutom det förmodade Samsung Galaxy SIII-släppet, har det även ryktats om att Samsung kommer att presentera en egen molntjänst - under namnet S-Cloud - samt en ny 10.1-tumsplatta i Samsung Galaxy Tab-serien.

När det gäller den nya surfplattan är ryktena minst sagt motstridiga. Vissa menar att detta inte handlar om en 10.1-tumsplatta i Galaxy Tab 2-serien, eftersom den här nya plattan väntas vara dubbelkärnig, skriver sajten c-net.

Samtidigt gick Samsung ut förra veckan och dementerade att Samsung Galaxy Tab 2 (10.1) ska vara fyrkärnig, och att modellen kommer att släppas som planerat, vilket är slutet av april.

Den som är nyfiken uppmanas följa eventet under nästa torsdag. Mobil.se kommer självklart rapportera om det hela.

Men vad tycker ni om Samsungs hälsning till konkurrenterna - rolig eller löjlig?