Annons

Med 4G

LG Optimus True HD LTE har börjat säljas

Nu får Samsung konkurrens på den svenska marknaden för 4G-mobiler.

Publicerad Uppdaterad

Nu har LG:s 4G-mobil Optimus True HD LTE börjat säljas på den svenska marknaden. Därmed finns det ett alternativ till Samsungs 4G-mobil Galaxy S2 LTE som hittills varit utan konkurrenter.

I likhet med Samsungs 4G-mobil har LG valt att bygga in stöd för frekvensbanden 800 Mhz och 2600 MHz Optimus True HD LTE. Det betyder att telefonen fungerar med båda de frekvensband som Telia använder i sitt 4G-nät.

Vill man använda den i Tele2:s och Telenors gemensamma nät får man nöja sig med att kunna få 4G-uppkoppling på de platser där de två operatörerna valt 2600 MHz istället för 900 MHz, som finns i övriga nätet. Den med högfrekventa tekniken har man valt i stora och medelstora städer och på platser där man räknar med hög belastning av andra orsaker. 

I övrigt skiljer sig inte telefonen särskilt mycket från andra modeller i det översta segmentet. Den är utrustad med en 4,5 tum stor skärm som har upplösningen 1280x720 pixlar. 

Vid säljstarten kommer den att ha version 2.3 av Android men en uppgradering till 4.0 ska vara på gång, enligt tillverkaren.

LG Optimus True HD LTE kommer att ligga på cirka 6000 kronor.