Ladda ner och testa i Iphone

Ny app gör Facebook snabbare

Det var känt sedan tidigare att Facebook jobbat hårt för att göra sin app för Iphone och Ipad snabbare. Nu finns den nya appen att ladda ner.

Publicerad Uppdaterad

Redan i juni så rapporterades det om att Facebook höll på att skriva om sin app för att göra den betydligt snabbare att hantera. Enligt två anonyma Facebook-utvecklare som uttalat sig för New York Times handlar uppdateringen om att man istället för att använda html5-tekniken som man baserade förra appen på använder kod som bättre utnyttjar telefonens prestanda. I praktiken var förra versionen av appen ett skal med en webbläsare i där innehållet visades, men missnöjet visades tydligt från användarna, inte minst om man tittar på betygen för appen i Apples Appstore.

Den nya appen är skriven i objective-C som är det programspråk som man gör Iphoneappar i. När vi testat appen år det flera funktioner som är märkbart snabbare. Det går till exempel betydligt snabbare att skicka upp ett foto, även om skillnaderna som helhet i appen kanske inte är revolutionerande. Det är hastigheten i appen som är Facebooks prioritet, men det finns ett par mindre nyheter också. Bilder kan du till exempel stänga genom att svepa över skärmen uppifrån och ner.

Testa gärna appen på Iphone och Ipad och ge dina synpunkter på förändringarna i kommentarerna nedan.

Källa