Prylnyhet

Så blir kameran i nya Iphone 5

Med 8 megapixel och en bländare på 2,4 hoppas Apple att kunna flörta med mobilfotograferna. Nya funktioner är bland annat inbyggd möjlighet till panorama, bättre brusreducering och snabbare respons vid fotoögonblicket.

I jämförelse med Iphone 4 ska kameran hos Iphone 5 ha förbättrad prestanda vid fotografering i svagt ljus, upp till två bländarstegs förbättring. Objektivet har också förbättrats, med fem linselement, och exaktare justering av dessa element. Totalt sett ska också bruset i bilderna vara förbättrat, genom de nya bildbehandlingsalgoritmerna. Upplösningen är 8 megapixel (3264x2448 pixlar).

Iphone 5 ska också vara upp till 40 procent snabbare att ta bilden, jämfört med Iphone 4.

En ny inbyggd funktion är möjligheten att ta panoramabilder i 240 grader i 28 megapixel, med möjlighet för telefonen att se vilka objekt i bilden som flyttat position vid fotograferingen, och då ta bort dessa ur bilden. Du kan nu också beskära, rotera och reducera röda ögon direkt i telefonen utan att behöva andra appar.

För video finns inbyggd bildstabilisering, ansiktsdetektering, och inspelning av film i full-HD 1080p. Det ska också gå att ta stillbilder samtidigt som man spelar in video.

Läs mer om Iphone 5 hos vår systertidning Mobil här.