Annons

Sammanställning

Första intrycken av Nokia Lumia 920

Släppet av Nokias nya flaggskeppsmodell Lumia 920 drar sig allt närmare. Redan nu har det börjat dyka upp recensioner av telefonen i utländsk teknikpress. Mobil.se har samlat några av dessa tester - och åsikterna om Nokia Lumia 920 är delade.

Publicerad Uppdaterad

The Verge:

"Både hårdvaran och designen i toppklass när det gäller Lumia 920. Skärmen är härlig och kameran är mycket bra under mörka ljusförhållanden. Men du kan inte bortse från hur stor och skrymmande telefonen är. Dock finns det en mängd kompromisser i mjukvaran och hårdvaran. Om du redan köpt in dig i Microsofts ekostystem kan det vara värt det ändå, men för de flesta andra människor tror jag inte att telefonen (Lumia 920, reds. anmärkning) är ett säkert kort."

Cnet

"Nokia Lumia 920 är en bra all around-telefon, men på grund av sin storlek och vikt skulle jag inte rekommendera den till vem som helst. Operativsystemet Windows Phone 8 saknar ofärdiga funktioner som skrämmer bort dig, och innovationer som till exempel laddning via wifi [sic!, reds. anmärkning], samt att du kan använda pekskärmen med handskar på, är unika för Lumia 920 och inget som konkurrenterna kan erbjuda. Men de som också överväger att skaffa en Android- eller Ios-enhet bör veta att Windows Phone 8-systemet innefattar en hel del kompromisser."

Laptopmag

"Även om den (Lumia 920, reds. amärkning) känns aningen tung för en telefon med 4,5-tums skärm, är Lumia 920 den verkliga flaggskeppsmodellen för hela Windows Phone 8-systemet. Microsofts app-utbud fortsätter att växa ikapp med Ios och Android. Lumia 920 är den bästa anledningen för att byta till Windows Phone hittills."

Trusted reviews

"Lumia 920 är snygg, välbyggd och har en del riktiga bra funktioner. Visst är telefonen stor, men om man överväger vad man ändå får, så kan vi förlåta det."

Pocket-lint

"Lumia 920 är den bästa telefonen som finns om man vill ta bilder under mörkare ljusförhållanden. Utöver detta så bjuder telefonen också på en av de bästa upplevelserna som finns i frågan om mjukvara.  […] Vi hade stora förväntningar på Lumia 920, och den levererar på många områden som HTC 8X inte gör - ända till du plockar upp enheten och håller den i din hand." 

Läs också:

En närmare titt på Nokia Lumia 920

Tillbehören på till Nokia Lumia 920

Lumia 920 i jämförelse med Lumia 900

Mått: 130.3 x 70.8 x 10.7 mm

Vikt: 185 gram

Skärm: 4,5 tum, 768 x 1280 pixlar

Operativsystem: Windows Phone 8

Minne: 32GB

Arbetsminne: 1GB

Maximal datahastighet: LTE, 100 Mbit/s

Bluetooth: Ja, v. 3.1

Kamera: 8 megapixlar, autofokus, dubbla LED-blixtar, digital zoom, optisk bildstabilsator, vitbalans, geo-taggar

Videoinspelning: 1920x1080 pixlar (1080p) i 30 fps.

Videosamtalskamera: Ja, 1,3 megapixlar

Wifi: 802.11 b, g, n, a, Mobile hotspot

NFC: Ja

DLNA: Ja

Plats för micoSD-kort: Nej