Tema Windows Phone 8, del 2

Så kommer du igång med Windows Phone 8

Med ett nytt system i telefonen blir det mycket nytt att tänka på. Vi går igenom hur du kommer igång med Windows Phone 8.

Publicerad Uppdaterad

Att komma igång med en ny Windows Phone 8-mobil är en något mer avskalad och rättfram historia än vad som många gånger dyker upp i Android eller Ios.

Steg 1: Språk

Grundinställningen för alla Windowstelefoner är engelska, men givetvis kan du lägga till svenska eller valfritt annat språk direkt vid uppstarten. Något störande är att hela telefonen måste startas om ifall du väljer ett annat språk än engelska, något som inte behövs på de andra plattformarna.

Men rent praktiskt innebär det bara någon minuts fördröjning innan du faktiskt kan börja använda telefonen. Efter språkvalet och omstarten är det bara ett godkännande av användarvillkoren kvar innan du kan börja med de riktiga inställningarna.

Steg 2: Konfigurering

Ordet i sig är faktiskt krångligare än själva förfarandet. Antingen väljer du de rekommenderade inställningarna för telefonen, vilka står direkt på skärmen.

Om det är något där som inte passar dig går du helt enkelt vidare under avancerat-knappen. Även avancerat är inte speciellt avancerat, utan innehåller helt enkelt en samling kryssrutor med vad telefonen ska och inte ska göra.

Steg 3: Datum och tid

Även om grundinställningen i själva systemet är att datum och tid ställs in automatiskt kommer av någon anledning den här rutan upp under grundinställningarna. Skriv in lämpliga data och gå vidare helt enkelt. Alternativ kan du hoppa över detta och låta telefonen ställa om sig automatiskt senare.

Steg 4: Microsoftkonto

Det som tidigare har kallats för Livekonto, Live Passport och lite annat har nu unisont döpts om till Microsoftkonto. Det är samma konto som du använder för Outlook (tidigare Hotmail), Xbox Live, Skydrive och Windows Live Messenger bland annat.

 Antingen loggar du in med ditt befintliga konto, eller så skapar du ett nytt konto om du inte redan har ett.

Steg 5: Återställning och säkerhetskopiering

Har du haft en Windowstelefon tidigare som säkerhetskopierats mot ditt Microsoftkonto kan du nu välja att återställa din gamla telefons inställningar. Har du inte det syns inte den här rutan, utan du skickas direkt vidare till rutan för säkerhetskopiering. 

Dessa inställningar kan putsas till senare, men det är alltid vettigt att ha de viktiga delarna av telefonen säkerhetskopierade om du någon gång skulle förlora den.

Steg 6: Börja använda telefonen

Mycket mer än så krävs det inte för att vara igång. Din telefon ställer automatiskt in alla inställningar för MMS och mobilt surfande och om du vill lägga till konton för mejl eller sociala nätverk kan du enkelt göra det via telefonens vanliga inställningar.