Milstolpe

1 miljard sålda Iphones

Apples VD Tim Cook med Iphone nummer 1.000.000.000.

Trots att försäljningen har avtagit så kan Apple i alla fall glädja sig åt att företaget har sålt en miljard Iphones sedan enheten lanserades.

Publicerad Uppdaterad

2007, det var året då världen för första gången fick bekanta sig med Apples Iphone. Nu, endast ett år innan tioårsjubileet så meddelar företaget att det har sålt en miljard Iphones sedan modellen introducerades för första gången. 

”Iphone har blivit en av de viktigaste, världsomvälvande och framgångsrika produkterna i historien. Den har blivit mer än en konstant medföljare. Iphone är verkligen en väsentlig del av våra dagliga liv och möjliggör mycket av det vi gör under dagen. Förra veckan passerade vi ännu en milstolpe när vi sålde Iphone nummer 1.000.000.000. Vårt mål var aldrig att göra flest men vi har alltid siktat på att göra de bästa produkterna som gör skillnad. Tack till alla på Apple för att ni hjälper till att ändra världen varje dag”, sa Apples VD Tim Cook på ett möte med företagets anställda vid huvudkontoret i Cupertino, Kalifornien.    

Det är goda nyheter för företaget nu när Iphone-försäljningen är på en stadig nergång. Apple förväntas presentera nästa Iphone i september, men enligt förhandsspekulationer kommer det snarare handla om en mindre evolution istället för en revolution. Den stora nyformgivningen förväntas istället komma nästa år i samband med 10 års-firandet.  

Källa