3 X Tangentbord

Skulle du vilja ha tangentbord i mobilen? Vi listar tre fickvänliga tangentbord som kopplas till telefonen via bluetooth.Av Linus Brohult

Publicerad Uppdaterad

Nokia Wireless Keyboard SU-8W

Nokias trådlösa tangentbord gör det enklare för den som vill skriva längre texter. Det fungerar för all textinmatning, och gör förstås särskilt stor nytta om man har en smartphone med ordbehandling och bra e-postapplikation. Tangentbordet har svenska tecken i mjukvaran, det är hopvikbart och relativt fickvänligt. Det drivs med två AAA-batterier. Väger 210 gram.

Passar till: alla telefoner med stöd för bluetooth

Länk: www.nokia.se/phones/... />Pris: cirka 1 200 kronor

Freedom Keyboard

Det här var det första bluetooth-tangentbordet som kom med svenska tangenter för något år sedan, och det är fortfarande bra. Förutom att det har svenska tangenter klarar det hela 90 timmars ihärdigt skrivande innan batterierna tröttnar och behöver bytas. Två stycken vanliga AAA-batterier används. Standbytiden är 168 timmar. Hopfällt mäter tangentbordet 15 x 9,6 x 2,6 cm. Väger 201 gram.

Passar till: alla telefoner med stöd för blåtand samt handdatorer, Windows och Mac

Länk: www.gadgetec.se

Pris: 1000 kronor

Freedom Mini Keyboard

Tänker du nu så här: Visst, gärna ett tangentbord, men det får inte plats hur mycket som helst i fickorna. Då kan denna kompromiss vara värd att tänka på. Freedom Mini Keyboard gör det snabbare att skriva sms och mail. Skriver gör man enklast med tummarna när man håller tangentbordet i händena. Nackdelen är att det saknas svenska tecken på tangenterna. Där är storebrors-modellen och Nokias lösning överlägsna.

Passar till: alla telefoner med stöd för bluetooth

Länk: www.gadgetec.se

Pris: 600 kronor