Läs testet

Smarta hemmet

 • Ett Indigogo-projekt vill lansera en blomkruka som laddar din mobiltelefon hjälp av fotosyntes.

 • Nokia vill storsatsa inom digital hälsa genom att köpa franska Withings.

 • Både Samsung och LG kommer snart ut med egna kameror som ska filma i 360-grader. Tanken är att du ska kunna se filmerna i ett vr-headset, men vi har testat två vr-kameror som filmar i 360-grader redan nu.

Motorola Photon Q

4G-mobil med tangentbord

Tangentbordsmobilerna håller sig kvar på marknaden och nu lanserar Motorola en avancerad modell som både har stöd för LTE och CDMA.

Publicerad:

27 jul 2012 - 09:33

Uppdaterad:

27 jul 2012 - 09:33

På senare tid har telefoner med fysiska tangentbord inte varit särskilt avancerade i övrigt och designade för att vara prisvärda modeller för köpare som är mest intresserade av chatt och meddelanden.

Nu lanserar Motorola Photon Q hos den amerikanska operatören Sprint. Det är en 4G-mobil med 4,3 tum stor skärm som har upplösningen 540x960 pixlar och en teknik som Motorola kallar ColorBoost. Processorn är på 1,5 gigahertz och enligt Androidandme handlar det troligen om en Sanpdragon S4 från Qualcomm.

Operativsystemet är version 4.0.4 av Android och utöver Motorolas anpassningar av systemet kan man välja bland olika typer av profiler och personliga anpassningar som operatören samlat under rubriken Sprint ID.

Utöver tangentbordet utmärker sig Photon Q genom att genom ha stöd för två typer av mobilsystem. Dels är det en 3G- och 4G-mobil där man använder LTE-teknik för 4G-hastigheterna, alltså samma typ av teknik som används i bland annat de svenska 4G-näten. Dels kan den användas för samtal och data i cdma-nät.

Phonton Q släpps alltså i samarbete med Sprint och den är både låst till operatören och har ett inbyggt sim-kort som inte byta ut, så att använda den i europeiska nät låter sig inte göras. Däremot brukar Motorola vara ganska bra på att ta fram internationella varianter av sina modeller så det är inte osannolikt att vi får se en liknande modell här efter att den börjat säljas i USA. När det ska ske och vad den kommer att kosta har inte meddelats.   

Senaste Apple-testet

Färskaste Android-testet

Senaste Windows-testet

Spännande tillbehör

Senaste Samsung-testet

Senaste Sony-testet

Ios - senaste testet

Nya surfplattor

Heta armband och klockor

Senaste telefon-testet

 
 • HTC One S9

  Flaggskeppet fick i år bara heta 10 men HTC har inte släppt ”One” helt och hållet. Nu lanserar det taiwanesiska företaget HTC One S9.

  2 maj 2016 - 08:00
 • Nytt jobb

  Rick Osterloh har lämnat Lenovos Motorola för att återigen jobba hos Google.

  2 maj 2016 - 06:00
 • Vill glädja med innovation

  LG tar ett stort steg med lanseringen av toppmodellen G5. Vi har pratat med designern om tankarna bakom och tecknar dessutom historien om LG fram till idag och ser framåt.

  29 apr 2016 - 12:01

Mest kommenterat

Senaste testet

Hetaste apparna

Sidor

Tipsa Mobil

Vi vill ha en kontinuerlig dialog med dig som besöker mobil.se.

Skicka gärna ett mail om du har ett hett tips eller nåt spännande att berätta.

Om Mobil

Mobil är Sveriges ledande tidning och sajt inom området mobil kommunikation. 

Tidningen och sajten riktar sig till dig som skall köpa nya mobila prylar eller tjänster och dig som vill hålla koll på vad som händer i den mobila världen eller som jobbar inom mobilbranschen.

Mer om Mobil här.

Vi är Mobil

Kontakta Mobils redaktion.

Du hittar vår kontaktinformation här.

Mobils nyhetsbrev

Vårt dagliga nyhetsbrev håller dig uppdaterad om vad som händer i mobilbranschen.

Registrera dig här!