Motorola Photon Q

4G-mobil med tangentbord

Tangentbordsmobilerna håller sig kvar på marknaden och nu lanserar Motorola en avancerad modell som både har stöd för LTE och CDMA.

Publicerad:

27 jul 2012 - 09:33

Uppdaterad:

27 jul 2012 - 09:33

På senare tid har telefoner med fysiska tangentbord inte varit särskilt avancerade i övrigt och designade för att vara prisvärda modeller för köpare som är mest intresserade av chatt och meddelanden.

Nu lanserar Motorola Photon Q hos den amerikanska operatören Sprint. Det är en 4G-mobil med 4,3 tum stor skärm som har upplösningen 540x960 pixlar och en teknik som Motorola kallar ColorBoost. Processorn är på 1,5 gigahertz och enligt Androidandme handlar det troligen om en Sanpdragon S4 från Qualcomm.

Operativsystemet är version 4.0.4 av Android och utöver Motorolas anpassningar av systemet kan man välja bland olika typer av profiler och personliga anpassningar som operatören samlat under rubriken Sprint ID.

Utöver tangentbordet utmärker sig Photon Q genom att genom ha stöd för två typer av mobilsystem. Dels är det en 3G- och 4G-mobil där man använder LTE-teknik för 4G-hastigheterna, alltså samma typ av teknik som används i bland annat de svenska 4G-näten. Dels kan den användas för samtal och data i cdma-nät.

Phonton Q släpps alltså i samarbete med Sprint och den är både låst till operatören och har ett inbyggt sim-kort som inte byta ut, så att använda den i europeiska nät låter sig inte göras. Däremot brukar Motorola vara ganska bra på att ta fram internationella varianter av sina modeller så det är inte osannolikt att vi får se en liknande modell här efter att den börjat säljas i USA. När det ska ske och vad den kommer att kosta har inte meddelats.   

.

.

 

.