Öppnades inatt

4G nu i Ipad och Iphone 5 hos Tele2

Tele2 har öppnat sitt 4G-nät för Iphone 5. I Stockholm, Göteborg och Malmö kan man nu använda Iphone 5, samt senaste Ipad och Ipad Mini för att surfa via 4G. Tele2 är först ut av de svenska operatörerna.

Publicerad:

9 apr 2013 - 07:32

Uppdaterad:

9 apr 2013 - 07:32

I sina instruktioner uppmanar Tele2 sina kunder att gå in i Inställningar och sedan trycka på Allmänt, om. Då ska en ruta komma upp och sedan gäller det att följa instruktionerna. För att det ska fungera krävs att man uppdaterat sin enhet med Ios 6.1 eller senare. 4G fungerar på Iphone 5, Ipad Mini och den fjärde generationens Ipad. Tele2 är först ut av de svenska operatörerna att erbjuda 4G i Apples produkter. 

Läs mer: LTE för Iphone och Ipad testas

4G-täckningen i 1800 Mhz-bandet som Iphone 5 och den senaste versionen av Ipad och Ipad Mini har stöd för byggs nu ut av Tele2 med start i stadskärnorna i de tre storstäderna.

– Det känns fantastiskt att vi som första operatör i Sverige kan erbjuda våra kunder som har iPhone, 4:e generationens iPad eller iPad Mini supersnabb surf i vårt 4G-nät, säger Samuel Skott, ansvarig för Tele2 Privat.

Den 1800 Mhz-frekvens som Iphone 5 och de övriga Apple-produkterna med 4G arbetar på används idag enligt Tele2 för att förstärka kapaciteten i områden där kraven på kapacitet är som störst. Det innebär alltså att endast kunder som befinner sig i Stockholm, Göteborg och Malmö kommer att kunna använda sin iphone 5 i Tele2:s 4G-nät. Täckningen kommer sedan byggas ut från stadskärnorna utåt.

Läs mer: Apples iOS 6.1 öppnade för 4G i nya Ipad och Iphone

 

Aktuellt just nu

Missa inte

 • Från lanseringen i London

  Tack och lov, trots att LG varit frikostiga med information om G4 innan lansering, finns en hel del nytt att berätta när vi verkligen känt på den.

  28 apr 2015 - 19:52
 • UpPföljare

  Det ryktas att Sony dammar av en gammal produktserie för att ge oss en ny toppmodell.

  28 apr 2015 - 19:38
 • Bra på en del

  Om du använder Windows Phone så känner du igen dig i Toshiba Encore 2. Samtidigt märks det att Windows i telefonform är mer utvecklat än plattversionen.

  28 apr 2015 - 13:54

Hetaste apparna

Tipsa Mobil

Vi vill ha en kontinuerlig dialog med dig som besöker mobil.se.

Skicka gärna ett mail om du har ett hett tips eller nåt spännande att berätta.

Mobils nyhetsbrev

Vårt dagliga nyhetsbrev håller dig uppdaterad om vad som händer i mobilbranschen.

Registrera dig här!

Om Mobil

Mobil är Sveriges ledande tidning och sajt inom området mobil kommunikation. 

Tidningen och sajten riktar sig till dig som skall köpa nya mobila prylar eller tjänster och dig som vill hålla koll på vad som händer i den mobila världen eller som jobbar inom mobilbranschen.

Mer om Mobil här.

Vi är Mobil

Kontakta Mobils redaktion.

Du hittar vår kontaktinformation här.