Smarta hemmet

  • Fitbit Charge 2 är väldigt behändig när det kommer till att hålla koll på din träning men förväntade dig inte att det är en ”smartklocka”.

  • Tile är en liten Bluetooth-tracker som ska hjälpa dig att hålla reda på nycklarna eller luren.

  • Det verkar som om Tomtom har svaret på vad som är nästa steg för stegräknarna.

Öppnades inatt

4G nu i Ipad och Iphone 5 hos Tele2

Tele2 har öppnat sitt 4G-nät för Iphone 5. I Stockholm, Göteborg och Malmö kan man nu använda Iphone 5, samt senaste Ipad och Ipad Mini för att surfa via 4G. Tele2 är först ut av de svenska operatörerna.

Publicerad:

9 apr 2013 - 07:32

Uppdaterad:

9 apr 2013 - 07:32

I sina instruktioner uppmanar Tele2 sina kunder att gå in i Inställningar och sedan trycka på Allmänt, om. Då ska en ruta komma upp och sedan gäller det att följa instruktionerna. För att det ska fungera krävs att man uppdaterat sin enhet med Ios 6.1 eller senare. 4G fungerar på Iphone 5, Ipad Mini och den fjärde generationens Ipad. Tele2 är först ut av de svenska operatörerna att erbjuda 4G i Apples produkter. 

Läs mer: LTE för Iphone och Ipad testas

4G-täckningen i 1800 Mhz-bandet som Iphone 5 och den senaste versionen av Ipad och Ipad Mini har stöd för byggs nu ut av Tele2 med start i stadskärnorna i de tre storstäderna.

– Det känns fantastiskt att vi som första operatör i Sverige kan erbjuda våra kunder som har iPhone, 4:e generationens iPad eller iPad Mini supersnabb surf i vårt 4G-nät, säger Samuel Skott, ansvarig för Tele2 Privat.

Den 1800 Mhz-frekvens som Iphone 5 och de övriga Apple-produkterna med 4G arbetar på används idag enligt Tele2 för att förstärka kapaciteten i områden där kraven på kapacitet är som störst. Det innebär alltså att endast kunder som befinner sig i Stockholm, Göteborg och Malmö kommer att kunna använda sin iphone 5 i Tele2:s 4G-nät. Täckningen kommer sedan byggas ut från stadskärnorna utåt.

Läs mer: Apples iOS 6.1 öppnade för 4G i nya Ipad och Iphone

Senaste Apple-testet

Färskaste Android-testet

Senaste Windows-testet

Spännande tillbehör

Senaste Samsung-testet

Senaste Sony-testet

Heta armband och klockor

Senaste telefon-testet

 

Mest kommenterat

Senaste testet

Hetaste apparna

Sidor

Tipsa Mobil

Vi vill ha en kontinuerlig dialog med dig som besöker mobil.se.

Skicka gärna ett mail om du har ett hett tips eller nåt spännande att berätta.

Om Mobil

Mobil är Sveriges ledande tidning och sajt inom området mobil kommunikation. 

Tidningen och sajten riktar sig till dig som skall köpa nya mobila prylar eller tjänster och dig som vill hålla koll på vad som händer i den mobila världen eller som jobbar inom mobilbranschen.

Mer om Mobil här.

Vi är Mobil

Kontakta Mobils redaktion.

Du hittar vår kontaktinformation här.

Mobils nyhetsbrev

Vårt dagliga nyhetsbrev håller dig uppdaterad om vad som händer i mobilbranschen.

Registrera dig här!