Annons

Gillar inte Surface

Acer vill att Microsoft ska ”tänka sig för”

Microsoft satsning på egna surfplattor kan ge stora negativa effekter, befarar Acers vd.

Publicerad Uppdaterad

I slutet av oktober ska Microsoft börja sälja de två första surfplattorna i den egna Surface-serien, något som många ser som en åtgärd  för att kunna konkurrera i platt-segmentet med Apple och Google. Även om det sker på olika sätt är Google och Apple mera direkt involverade i utveckling av hårdvara som nya versioner av Android respektive iOS ska köras på.

Att Microsoft nu går in på marknaden med egna plattor gillas dock inte av alla. Acers vd JT Wang säger i en intervju med Financial Times att företaget uppmanat Microsoft att "tänka över" sitt beslut.

- Tänk efter en gång till. Det kommer att ge en stor negativ inverkan på ekosystemet och andra tillverkare kan reagera negativt. Det är inte något som ni är bra på så snälla tänk efter igen, ska JT Wang h sagt.

Det är ett lite annat budskap än det som kom från Oliver Ahrens, Acers chef för Europa, Mellanöstern och Asien, när Microsoft lanserade sina Surface-plattor i juni. Ahrens uttalade sig för Thechannel och förväntade sig då inte att Microsoft skulle sälja särskilt många plattor och hävdade att Acer inte "var det minsta oroade" för konkurrens.