Bildredigering

Adobe släpper loss till Android

Adobe Color CC
Adobe Photoshop Mix
Adobe Shape CC
Adobe Brush CC

Nu kommer ett knippe appar från Adobe till Android. Photoshop Mix, Shape CC, Brush CC och Color CC.

Publicerad Uppdaterad

Hittills har utbudet av appar för bildredigering till Android från Adobe varit ganska snålt, med lättviktiga varianter av Lightroom och Photoshop i framkant. Men nu släpper Adobe fyra ytterligare appar för redigering och fixande med dina bilder. Samtliga appar kräver en prenumeration på Adobe Creative Cloud. Med det i åtanke så kan det vara värt att ta sig en titt på vad de nya apparna erbjuder fotokonstnären. 

Adobe Photoshop Mix erbjuder möjligheter att klippa ut delar ur sina bilder, kombinera dem och justera färger. Det går även att dela sina skapelser på sociala medier direkt i appen.

Adobe Color CC är ett verktyg för de skapar digitala målningar. Ta ett foto så känner mjukvaran av färgerna och presenterar en speciell färgpalett baserad på färgerna i fotot.

Adobe Brush CC gör om dina bilder till penseldrag, brushes, som du kan lägga in i Photoshop eller Illustrator. För de som är ute efter att skapa speciella penslar i sina målningar så lär det här vara ett välkommet tillskott när man har mobilen med sig.

Adobe Shape CC är något som påminner mindre om vad företaget har erbjudit tidigare. Här kan du ta figurer från bilder som tagits med din telefon eller surfplatta och göra om dem till vektorgrafik som du sedan kan lägga in i dina skapelser på datorn. För de som inte är bekanta med vektorgrafik så tillåter det skaparen att justera storleken på en bild utan att tappa skärpan.

Drösen av appar till Android följer förra årets oktobersläpp till Apples mobila plattformar. Då släpptes dock en drös med andra appar samtidigt, exempelvis Premiere Clip, Photoshop Sketch och Illustrator Line. Hur lång tid det tar innan dessa appar kan komma att släppas till Googles plattform finns det ännu ingen information om.