Annons

Från i år och framåt

Alla nya Chromebook får Androidappar

Det spelar ingen roll hur USB Type-C är vänd, den kan kopplas in i en kompatibel port ändå.

Alla Chromebook-datorer som släpps 2017 och framåt ska ha stöd för Androidappar, meddelar Google.

Publicerad Uppdaterad

Det var i maj förra året som Google meddelade att det skulle börja gå att köra Androidappar på datorer med Googles operativsystem Chrome OS. Tre Chromebook, Asus Chromebook Flip, Acer Chromebook R11/C738T, och Google Chromebook Pixel (2015) fick tämligen omgående stöd för appar, och med tanke på det är det märkligt att ingenting mer hänt sedan dess. Google har publicerat en lång lista på Chromebook-datorer som ska få Androidappar, men än har ingen tagit sig från den listan och anslutit sig till de enheter som faktiskt har appstöd.

När nyordningen ska genomföras har Google fortfarande inte meddelat, mer än "inom kort", men man ger nu i alla fall kraft bakom påståendet genom att gå ut med att samtliga kommande Chromebookdatorer, från i år och framåt, kommer att kunna köra Androidappar.

Den senaste gissningen om när Androidappar aktiveras på fler Chromebook-datorer är i samband med version 56 av Chrome OS, som väntas släppas i slutet av januari. Å andra sidan sade man samma sak om version 55, som kom i mitten av december.

Källa