Smarta hemmet

  • Fitbit Charge 2 är väldigt behändig när det kommer till att hålla koll på din träning men förväntade dig inte att det är en ”smartklocka”.

  • Tile är en liten Bluetooth-tracker som ska hjälpa dig att hålla reda på nycklarna eller luren.

  • Det verkar som om Tomtom har svaret på vad som är nästa steg för stegräknarna.

Många nya appar

Allt om nya iOS 5

Steve Jobs presenterar just nu nya iOS 5 för Iphone och Ipad i San Francisco. Vi har samlat de tio viktigaste nyheterna.

Publicerad:

6 jun 2011 - 20:45

Uppdaterad:

6 jun 2011 - 20:45

Steve Jobs inledde Apples presentation, men det är chefen för iOS, Scott Forstall som  håller i presentationen av de nya funktionerna i iOS 5. Enligt Apple är iOS 5 en stor uppdatering med 200 nya funktioner, men det är bara tio av dessa vi får demonstrerade idag. Den första och kanske viktigaste uppdateringen är av notifieringarna.

1. Notifieringarna

Genom att dra ner fingret från toppen av skärmen får man en översikt på alla aktuella notifieringar. Det liknar med andra ord lösningen som Android använder. Notifieringar smlas i appen Notifications Center. Idag visas ju notifieringar med en bricka på varje ikon, men med Notification Center samlas alla dessa på ett ställe. I appen samlas även väder och börskurser.

2. Nyheter och senaste numren

Efter att App Store nu tillåter prenumerationer så samlas alla dina senaste nummer av till exempel tidningsnummer du prenumererar på på ett ställe.

3. Twitter integrerat

Precis som ryktet skvallrat om så är Twitter integrerat i iOS 5. Genom att logga in i inställningar ger du om du vill det flera appar tillgång till ditt konto så att du enkelt kan dela din position via kartor, Twiter är integrerat även i kameran och Safari.

4. Bättre Safari

I webbläsaren Safari så finns nu tabbar och man har nu även en rss-läsare integrerad. Där kan du välja att spatra texter du ska läsa senare och synka mellan olika enheter.

5. Påminnelser

Idag finns rätt många bra appar för att göra att-göra-listor, men det tar nu Apple fasta på. Den nya inbyggda appen Påminnelser låter dig spara listor och den kan även påminna dig om saker du ska göra när du kommer i närheten av platsen geografiskt.

6. Bättre kamera

I nya kameraappen finns valbara stödlinjer samt bland annat möjlighet att trycka av kameran direkt från startskärmen för att ta en snabb bild när det behövs.

7. Bättre e-post

I Ipad så finns ett nytt skrivbord på skärmen med en halva på var sida av skärmen som nyhet. Dessutom möjligt at skicka via S-mime och Mail har även bättre formatstöd och en del andra förbättringar.

8. Funkar utan PC

Idag krävs att man har en dator för synka, uppdatera och sköta sin Iphone eller Ipad. Med iOS 5 slipper du det för såväl uppdateringar som annat sköts via wlan. Vill du synka så kan du göra det trådlöst till datorn via wlan så länge telefonen eller din Ipad är ansluten till en laddare.

9. Game Center förbättrat

Med Game Center för att spela spel mot andra kommer en del nya funktioner, bland annat ska man kunna ha en bild till sin Avatar.

10. Den sista av de tio är en funktion kallad iMessage. Du ser när kompisen skriver och får meddelanden direkt. Imessage är integrerat med vanliga appen för mms och sms och har den du skriver till iOS 5 så skickas helt enkelt meddelandet via iMessage istället för att sändas som ett sms/mms.

 Dessutom lanserar Apple samtidigt iCloud där du kan lagra dina senaste bilder, få backup på bilderna i din enhet och mycket annat. Ett så kallat basic-medlemskap är gratis.

Senaste Apple-testet

Färskaste Android-testet

Senaste Windows-testet

Spännande tillbehör

Senaste Samsung-testet

Senaste Sony-testet

Heta armband och klockor

Senaste telefon-testet

 

Mest kommenterat

Senaste testet

Hetaste apparna

Sidor

Tipsa Mobil

Vi vill ha en kontinuerlig dialog med dig som besöker mobil.se.

Skicka gärna ett mail om du har ett hett tips eller nåt spännande att berätta.

Om Mobil

Mobil är Sveriges ledande tidning och sajt inom området mobil kommunikation. 

Tidningen och sajten riktar sig till dig som skall köpa nya mobila prylar eller tjänster och dig som vill hålla koll på vad som händer i den mobila världen eller som jobbar inom mobilbranschen.

Mer om Mobil här.

Vi är Mobil

Kontakta Mobils redaktion.

Du hittar vår kontaktinformation här.

Mobils nyhetsbrev

Vårt dagliga nyhetsbrev håller dig uppdaterad om vad som händer i mobilbranschen.

Registrera dig här!