Uppdatering påbörjad

Android 4.0.3 till Nexus S släppt

[Uppdaterad 15.01] Nu har Google börjat uppdatera Nexus S till ICS-versionen av systemet.

Publicerad Uppdaterad

De första Nexus S-användarna har nu kunnat ladda ner en uppdatering till sina telefoner som innehåller Ice Cream Sandwich-versionen av Googles system. Närmare bestämt är det version 4.0.3 som Google nu har släppt till näst senaste modellen i Nexus-serien. Jämfört med 4.0 är det inte fråga om några nya funktioner som vanliga användare kommer att märka, däremot innehåller den ett antal buggfixar och förbättringar som ska göra systemet snabbare. För utvecklare finns en detaljerad genomgång av nyheterna på Googles utvecklarsajt.

Google uppger alltså att man nu har börjat uppdatera alla Nexus S-versioner med den typ av 3G-teknik som bland annat svenska operatörer har men påpekar samtidigt att det kan dröja upp till en månad innan alla användare nåtts av uppdateringen. 

I skrivande stund går det att ladda ner en version av uppdateringen direkt från Google, men den är en uppdatering som inte är avsedd för de telefoner som sålts med den svenska mjukvaran. För den som ändå vill testa finns instruktioner här.

När Mobil testar den här versionen av uppdateringen stöter vi inte på några uppenbara problem utöver att det krävs några omstarter innan vi lyckas koppla upp oss med Wlan. Första intrycket är dock att telefonen i vissa lägen känns aningen seg. Android Beam finns bland de nya funktionerna och fungerar mellan en Nexus S och en Galaxy Nexus. Funktionen för att låsa upp skärmlåset genom att rikta kameran mot ansiktet saknas dock. 

Som alltid när man uppdaterar en telefon på egen hand bör man räkna med att det kan uppstå problem och man ska också se till att följa instruktionerna noga eller se till att ha en bra uppfattning om vad det är man gör och varför. Med andra ord, känner man sig osäker bör man avstå.