Annons

Dök upp på hemsida

Android 5.1 nära förestående

Allt fler tecken tyder nu på att en större uppdatering av Android 5 är nära förestående.

Publicerad Uppdaterad

Android 5.0 var en stor uppdatering av systemet. Så stor att den var behäftad med vissa buggar och irritationsmoment. Normalt sett ger Google serviceuppdateringar av operativsystemet en ny siffra på andra decimalen, men det verkar som man tycker att Lollipop behöver så mycket arbete att det förtjänar versionsnamnet 5.1.

Det senaste tecknet på att Android 5.1 är nära förestående kommer från Google själva, närmare bestämt deras hemsida för budgetplattformen Android One i Indonesien. Där kunde man läsa att telefoner med Android One har den senaste versionen av Android, 5.1. Det hade kunnat vara ett rent skrivfel om det inte vore för att de tillhörande bilderna visade mobiler med klockan inställd på 5.10. Traditionellt har bilder på Android alltid ett klockslag med nuvarande versionsnummer.

Sedan dess har informationen ändrats, men bilderna med klockslaget skulle ju knappast ha funnits om inte versionen var nära förestående. Troligare än ett skrivfel är att någon lade upp en uppdaterad sida för tidigt. Nexus-enheter med Android 5.1 har också dykt upp i loggfilerna till flera webbsajter nyligen, vilket tyder på att versionen är under utprovning internt hos Google.

Ryktena säger att version 5.1 av Android bland annat ska få tillbaka det tysta läge som så många användare har saknat, och minskad batteriförbrukning.

Källa