Hopp och skakningar i displayerna

Android 8.1 ger multitouch-problem på flera enheter

Flera rapporter vittnar om att Android Oreo 8.1 ställt till det för många användare. Efter uppdateringen fungerar nämligen inte multitouch som det ska på deras enheter.

Publicerad Uppdaterad

Det märkliga med multitouch-defekten som det nu rapporteras om är att den inte är helt ny. Redan med förhandsversionen av Android Oreo 8.1 förekom problem med att gester som involverar flera fingrar gav upphov till ”hoppande” och skakande bilder på displayerna. Detta åtgärdades så klart av Google, men problemet tycks ändå ha överlevt i någon form och följde således med när den skarpa versionen rullades ut. Den som går tillbaka till Android 8.0 blir av med problemet, vilket innebär att det hela kan åtgärdas med en mjukvarulösning. 

Inte alla enheter

Felet förekommer dock inte på alla Android-enheter utan bara på vissa. Det är i nuläget dessutom oklart exakt hur omfattande problemen är. Google känner hur som helst till saken och jobbar för fullt på en lösning. Det brukar i regel gå ganska snabbt att åtgärda problemen när man väl identifierat vad som orsakar dem. Och som alltid gör man bäst i att lämna feedback till Google om man upplever problemet. 

Källa