Stödet utökas från surfplattor till mobiler

Android L kan få stöd för flera användare

Fleranvändarstödet i Android ser ut att utökas från bara surfplattor också till mobiler i nästa version av det mobila operativsystemet.

Inför släppet av Android L surras det om fleranvändarstöd också för mobiltelefoner.

Publicerad Uppdaterad

När Google lanserade Android 4.2 var en efterlängtad ny funktion att det gick att ha flera användare med separata inloggningskonton för en och samma enhet. Möjligheten att vara flera användare för en och samma Android-installation har dock hittills varit begränsad till surfplattor, men med Android L kan det bli ändring på det.

På den officiella sajten för utvecklare knutna till förhandsversionen av Android L ges i ett inlägg från utvecklarlaget nämligen en fingervisning om att Google åtminstone kikar på möjligheten att implementera fleranvändarstöd också för mobiltelefoner med Android.

– Idén är att möjliggöra fleranvändarfunktionen på enheter av telefontyp och att lägga till en kontotyp med extra begränsningar för barn, påtalar man i inlägget.

En ännu icke färdig utvecklarutgåva av Android L släpptes i slutet av juni, men det lär dröja till senare i höst innan vanliga konsumenter får tillgång till en färdig version för sina mobilenheter. Systemet ser ut att bli fullpackat med nyheter som bland annat innefattar smarta energisparfunktioner, kompatibilitet både med ARM- och X86-processorer, att virtuella maskinen Dalvik byts ut mot Android Runtime för att köra appar, med mera.

Källa