Google räknar ned

Android O kan släppas ikväll

Solförmörkelsen leder till ett Android O-släpp. Åtminstone pekar mycket på det.

Efter att Google under helgen dragit igång en nedräkning till en presentation av Android O under måndagskvällen, så är sannolikheten tämligen hög för att den skarpa versionen av operativsystemet släpps i samband med eventet.

Publicerad Uppdaterad

Google har sedan tidigare lovat att släppa Android O ”under sommaren” och betaversioner av operativsystemet har funnits tillgängliga sedan i maj. Det i kombination med den senaste tidens rykten om en lansering den 21 augusti, samt en nedräkning till en presentation av Android O som nu dykt upp, gör det mycket sannolikt att Android O släpps under måndagskvällen.
Google rider på hajpen kring den totala solförmörkelsen som äger rum i USA ikväll svensk tid och nedräkningen som man nu gör ska leda fram till en livestreamad ”presentation” av Android O. Operativsystemet – som enligt andra rykten får namnet Oreo (efter de klassiska kakorna) – är emellertid i stora delar redan känt, och att det inte bara kommer att presenteras utan även släppas råder det i princip konsensus kring bland merparten av alla experter och bedömare. 

Först till Pixel

Android O lär i vanlig ordning rullas ut till Googles egna Pixel-enheter först och främst, och uppdateringar till andra enheter lär således komma senare. För vissa tillverkare sannolikt mycket senare, dessvärre. Den nya versionen av Android innehåller flera nyheter, inte minst layoutmässiga. Men man utlovar även bättre prestanda och batteriliv och flera säkerhetsförbättringar. Det livesända eventet äger rum i New York klockan 20:40 svensk tid, och då lär vi få veta mer. 

Du kan följa eventet live genom att klicka på den här länken. Mobil.se kommer också att rapportera under kvällen.

Källa