Problem med oklar omfattning

Användare rapporterar om omstarter efter Oreo-uppdatering

Någonting gör att flera användare som uppdaterat till den senaste versionen av Android nu drabbas av plötsliga och oväntade omstarter av sina enheter.

Publicerad Uppdaterad

Det är redaktören Artem Russakovskii på sajten Android Police som nu tycks ha avslöjat ett mer eller mindre omfattande problem med nya Android 8.0 Oreo. Efter att hans Pixel XL-telefon uppdaterats till den nya versionen av operativsystemet så började den nämligen till synes slumpmässigt att starta om sig upprepeade gånger. Enligt Russakovskii ska omstarterna ha skett vid alla möjliga tillfällen utan någon tydlig koppling till någon specifik app eller funktion. 

Fler vittnesmål på Twitter

Android Police genomförde en snabb undersökning på Twitter, för att se om fler upplevde liknande problem. Och det visade sig vara många som kunde vittna om samma fenomen. Vissa användare har gått tillbaka till Android Nougat, vilket löst problemet. Det är förstås en indikation på att det snarare är operativsystemet än telefonerna som det är fel på. Majoriteten av användarna som drabbats har dock haft just telefonmodellen Pixel XL. Google säger i ett uttalande att man tror sig veta var felet kan härröra från, men att man behöver en större kontext för att säkerställa felkällan. Det är i nuläget oklart hur omfattande problemen är. 

Mobil har tre telefoner med Android 8.0 Oreo på redaktionen: Nexus 6P, Sony Xperia XZ1 och Sony Xperia XZ1 Compact. Vi har inte upplevt problemet på någon av de tre mobilerna.

Källa