Annons

Säkert avstånd

App för bättre ögonhälsa

Samsung har utvecklat en app som ska hjälpa användarna att hålla mobiler och plattor på rätt avstånd.

Publicerad Uppdaterad

Appen, som är gratis på Google Play, kan enligt Samsung användas på alla Android-enheter. Safety Screen-appen körs i bakgrunden på mobilen eller plattan och använder programvara för ansiktsigenkänning så att den vet när enheten hålls för nära ögat. Om det händer dyker en liten animation upp och stänger ner skärmen. Upplåsningen av enheten fungerar endast när den återigen hålls på minsta rekommenderade ögonavstånd. 

Enligt Samsung, som hänvisar till Vision Council, finns det en ökning av närsynthet och den kan bland annat kan tillskrivas för kort avstånd till digitala enheter, samt en minskning av naturligt ljus. Företaget säger även att appen främst är framtagen med barn i åtanke. 

”Det faktum att allt fler barn tillbringar allt längre tid med mobiltelefoner och surfplattor är något som vi måste beakta och hitta smarta lösningar på för att säkra dem en bra, säker och skonsam upplevelse. Denna app som skyddar barnens ögon genom ansiktsigenkänning tycker jag är ett bra exempel på detta.”, säger Samsungs Nordiska marknadschef Adam Fors.

Källa