Synsätt

Appar ur ett fiskperspektiv

Google Lens Launcher gör det möjligt för användare att ha alla appar på hemskärmen samtidigt tack vare ett unikt perspektiv.

Publicerad Uppdaterad

Utifrån namnet skulle man kunna tro att Google Lens Launcher har något med mobilens kamera-app att göra men så är inte fallet. Istället är Google Lens Launcher en liten app som ändrar hur du söker och väljer andra appar på din mobil. 

Google Lens Launcher lägger alla appar på hemskärmen i ett jämt fördelat rutnät och låter dig som användare skrolla igenom apputbudet ur ett fisköga-perspektiv.   

Appen, som var en av vinnarna på 2016 Android Experiments, har en hel del inställningsmöjligheter när det kommer till hur rutnätet och fisköga-effekten ska se ut. Det går bland annat att ställa in linsdiameter, ikonstorlek och distorsion, samt om mobilen ska vibrera när man håller fingret över eller på någon av app-ikonerna. 

Om man gillar den annorlunda navigationslösningen eller inte får var och en avgöra, men appen ger onekligen en annorlunda hemskärmsupplevelse. Man har heller inget att förlora på att testa den eftersom appen är gratis att ladda ner från Google Play. 

Källa