Påstås ha fungerat som det skulle

Apple avfärdar fel på Face ID vid Iphone X-presentationen

Apple avfärdar nu de uppgifter i media som handlat om att Face ID-funktionen på Apples nya flaggskeppstelefon Iphone X skulle ha krånglat i samband med presentationen i tisdags. Enligt Apple fungerade funktionen precis som den ska.

Publicerad Uppdaterad

Förutsatt att man inte tillbringat de senaste dagarna i omloppsbana och radioskugga, så lär det ha framgått att Apple presenterade sin nya flaggskeppstelefon Iphone X i tisdags. En presentation som enligt flera rapporter inte flöt helt smärtfritt. Det var alldeles i början av demonstrationen av den nya autentiseringsmetoden med ansiktsscanning kallad Face ID, som flera bedömare menar att det krånglade för Apple-chefen Craig Federighi. En första enhet vägrade till synes låsa upp, var på Federighi bytte efter två försök till en backupenhet.

Gjorde det den skulle

I ett uttalande till Yahoos David Pogue hävdar Apple att enheten som Federighi försökte låsa upp fortfarande var kopplad till de anställda som förberett presentationen. När enheten inte kände igen ansiktet, så ska den ha valt att växla till att begära en säkerhetskod i stället, vilket i så fall får betraktas som ett bevis på att säkerhetssystemet fungerar.

Enligt den förklaring som Apple ger så ska enheten ha startats om, vilket gör att användaren för att aktivera Face ID måste trycka in sin säkerhetskod. Man ska kunna se detta på det felmeddelande som Apple-chefen fick när inloggningen misslyckades. Där uppmanas Applechefen att skriva in koden för att aktivera funktionen Face ID. Efter att ha bytt till reservenheten som fanns på plats lyckades Federighi och den enheten var alltså korrekt inställd för hans ansikte och hade inte startats om.

Källa