Apple Ipad Mini

Apple bekräftar: Lansering 23 oktober

Apple har skickat ut en inbjudan där man lockar med "lite mer" att visa upp. Formuleringen gör så klart att Ipad Mini blir allt mer trolig.

Publicerad Uppdaterad

Apple har skickat ut en inbjudan till amerikanska journalister om en lansering tisdagen den 23 oktober, om precis en vecka. Efter alla rykten som cirkulerat om en Ipad Mini späds så klart ryktena om en sådan enhet på ytterligare nu. När Iphone 5 lanserades för bara några veckor sedan passade Apple samtidigt på att lansera nya Ipod-modeller, en lansering som traditionellt brukar läggas just på hösten. Tidigare har Apple ofta lanserat en Iphone på våren något som sedan följs av Ipod på hösten, men två lanseringar så här tätt inpå varandra har vi inte sett tidigare.

Inför lanseringen av Iphone 5 fanns många rykten och efter lanseringen visade sig de flesta av ryktena stämma. Ska vi tro de rykten som finns om Ipad Mini så rör det sig om en 7,85 tum stor platta i färgerna svart och vit precis som vanliga Ipad. För ett par dagar sedan publicerades uppgifter om att Ipad Mini fanns synlig i tyska Mediamarkt interna system. Det rörde sig då om totalt 16 olika modeller, eftersom det blir summan av två färger; svart och vit, lagring på antingen 8, 16, 32 eller 64 GB samt varianter med bara wlan eller med både wlan och 3G i alla dessa.