Lansering 19.00 i kväll

Apple läcker bilder på nya Ipads

Apple har kanske inte hållit locket på lika hårt inför sina lanseringar som för ett par år sedan, men att den senaste Ipad-läckan kommer från Apple själva hör inte till vanligheterna.

Publicerad Uppdaterad

Med tanke på att läckan dessutom kommer strax efter att Google lanserat sina nya Nexus-enheter får man nästan utgå från att Apple har tagit till det gamla knepet att läcka för att väcka uppmärksamhet, vilket känns som ett osäkerhetstecken från teknikjätten.

I vilket fall, läckan kommer från användarmanualen för Ipad till Ios8 på Itunes, där det ett kort tag dök upp sidor som visade Ipad Air 2 och Ipad Mini 3.

Det enda nya vi egentligen lär oss av bilderna är att Apple verkar gå tillbaka till numreringssystemet för sina Ipads, att bägge får fingeravtrycksläsare samt burst mode i kameran, och att Ipad Mini 3 ser ut ungefär som dagen platta. Tidigare läckta bilder på Ipad Air 2 visar dock att den förmodligen blir tunnare än dagens Ipad Air och får en mer Iphone 6-liknande design. Förutom denna har det inte funnits några läckta bilder på Ipad Mini 3, vilket tyder på att enheten till skillnad från Ipad Air 2 inte gått i produktion än och kommer att börja säljas först senare.

Klockan 19.00 i kväll drar Apple igång sin lansering, och du kan följa den live här på mobil.se.

Källa