Smarta hemmet

 • Fitbit Charge 2 är väldigt behändig när det kommer till att hålla koll på din träning men förväntade dig inte att det är en ”smartklocka”.

 • Tile är en liten Bluetooth-tracker som ska hjälpa dig att hålla reda på nycklarna eller luren.

 • Det verkar som om Tomtom har svaret på vad som är nästa steg för stegräknarna.

Iphone SE och Ipad Air 3?

Apple lanserar den 21 mars

Apple har kallat till ett event den 21 mars där man väntas lansera nya enheter med Ios.

Publicerad:

11 mar 2016 - 10:46

Uppdaterad:

11 mar 2016 - 10:58

Apple har skickat ut en inbjudan till ett event den 21 mars. På sedvanligt vis nämner man inte med ett ord vad eventet går ut på, vilket i praktiken innebär att om man inte har nya enheter att visa upp blir det antiklimax.

Det som vi nästan allseles säkert kommer att få se är en ny Iphone modell mindre. Apple är ju i princip den enda tillverkaren med en mobil med 4 tum stor skärm i dag, och många Iphoneanvändare gillar det formatet, men den enda modellen man fortfarande säljer i den storleken är Iphone 5s, som har 2,5 år på nacken. Den nya mobilen väntas enligt senaste ryktet heta Iphone SE, och kosta ungefär lika mycket som Iphone 5S gör i dag, det vill säga drygt 4000 kronor, men ha Apples senaste processor A9. Det är oklart om den kommer ha fingeravtrycksläsare, men troligt då Apple har allt att vinna på att bredda sin bas för betalsystemet Apple Pay så mycket som möjligt.

Inte lika självklart, men sannolikt, är att det kommer en ny Ipad. Ryktet här talar om att Apple gör en version av Ipad Pro, med penna som tillbehör, men i samma storlk som Ipad Air 2. Ipad Air 2 är vid det här laget 1,5 år gammal.

Däremot är det en högoddsare att vi får se en ny generation av Apple Watch. En del rykten talar om nya varianter av Apple Watch med annan design men samma hårdvara som den ursprungliga, men vi har inte sett några bilder på sådana. Det skulle kunna tala för att man kommer att visa upp klockor som ligger en bit fram i tiden, som man gjorde med den urspungliga Apple Watch som först visades mer än ett halvår innan den började säljas.

Minst osannolikt, men faktiskt inte helt omöjligt, är att vi får se Iphone 7. Det har redan börjat dyka upp en del läckor kring Apples kommande Iphone, inklusive påstådda tredjepartsskal, men om den visas handlar det med största sannolikhet om att visa upp en produkt långt innan lansering. Annars hade vi troligen sett läckta bilder på själva telefonen vid det här laget.

Som brukligt är pryds inbjudan av en fras som kanske hintar om vad som ska visas. "Let us loop you in" säger oss ingenting, mer än att Apples högkvarter har adressen One Infinite Loop, men vi fattade ju ingenting av LG:s Let's Play heller, som visade sig vara riktigt träffande för G5 och dess tillbehör.

Senaste Apple-testet

Färskaste Android-testet

Senaste Windows-testet

Spännande tillbehör

Senaste Samsung-testet

Senaste Sony-testet

Heta armband och klockor

Senaste telefon-testet

 
 • S8 och Note 8 bekräftade av Samsung

  Samsungs koreanska Note 7-kunder har erbjudits 50 procents rabatt om de köper en Galaxy S8 eller en Galaxy Note 8 nästa år.

  24 okt 2016 - 16:22
 • Kortvarigt

  Enligt obekräftade uppgifter från flera källor så kommer LG att lägga ner satsningen på moduler för kommande mobiler.

  24 okt 2016 - 14:41
 • För mobila enheter

  Samsung har som första tillverkare introducerat 8 gigabyte LPDDR4 DRAM för mobiltelefoner och surfplattor.

  24 okt 2016 - 11:51

Mest kommenterat

Senaste testet

Hetaste apparna

Senaste apptestet

Hetaste tillbehöret

Sidor

Tipsa Mobil

Vi vill ha en kontinuerlig dialog med dig som besöker mobil.se.

Skicka gärna ett mail om du har ett hett tips eller nåt spännande att berätta.

Om Mobil

Mobil är Sveriges ledande tidning och sajt inom området mobil kommunikation. 

Tidningen och sajten riktar sig till dig som skall köpa nya mobila prylar eller tjänster och dig som vill hålla koll på vad som händer i den mobila världen eller som jobbar inom mobilbranschen.

Mer om Mobil här.

Vi är Mobil

Kontakta Mobils redaktion.

Du hittar vår kontaktinformation här.

Mobils nyhetsbrev

Vårt dagliga nyhetsbrev håller dig uppdaterad om vad som händer i mobilbranschen.

Registrera dig här!