Force Touch i mobilen?

Apple satsar på ny skärmteknik

En ny teknik för att känna av tryckkänsligheten i skärmar tyder på att Apple funderar på att flytta in delar av användargränssnittet från Apple Watch till mobil och platta.

Publicerad Uppdaterad

Enligt ETnews tittar Apple på att ersätta den genomskinliga folie som används i kapacitiva pekskärmar för att avläsa tryck med ett nytt material baserat på silvernanotråd. Apple ska ha fått in produktsample från flera tillverkare, bland andra Samsung Display, LG Display och Japan Display.

Silvernanotråden ska kunna ge betydligt bättre känslighet i trykavläsningen, och ska även fungera på flexibla skärmar, och kan vara billigare att massproducera. Det spekuleras i att Apple tänker kombinera touchlagret med safirglas, och att det är tänkt att användas för att få in Force Touch i mobilen. Force Touch är den teknik i Apple Watch som gör att klockan känner skillnad på ett lätt och ett hårt tryck mot skärmen.

Enligt ETnews ska silvernanotråden först användas i skärmen till Ipad Pro, nästa år, en uppgift som kan tolkas som att Ipad Pro dröjer ytterligare ett år innan lansering.

Källa