Möjlig Iphone 8-lösning

Apple tar patent på ultraljuds-baserad fingerscanner

En ultraljudsbaserad fingeravtryckssensor fungerar bättre med lortiga och flottiga fingrar.

Tidigare rykten om att Iphone 8 skulle kunna vara rustad med en ultraljudsbaserad fingeravtrycksläsare tar nu ny fart efter att Apple beviljats just ett sådant patent.

Publicerad Uppdaterad

Det har cirkulerat tusentals rykten om ”Iphone 8” sedan i höstas, och nu kan vi lägga ytterligare en nygammal spekulation till handlingarna. Den här gången handlar det om uppgifterna om att nästa Iphone skulle vara rustad med en ultraljudsbaserad fingeravtrycksläsare. Enligt den inofficiella Apple-bloggen 9to5Mac ska Apple nämligen nu ha beviljats patent på just en sådan lösning. 
Poängen med en ultraljudsbaserad fingeravtrycksläsare är att den inte påverkas av smutsiga, flottiga eller svettiga fingrar, något som tämligen ofta renderar autentiseringsproblem med en gängse fingeravtryckssensor. Dessutom kräver teknologin inte ett lika starkt tryck mot avläsaren för att användaren ska kunna identifieras. Enligt patentansökan kan tekniken fungera såväl i en knapp som under en display. Huruvida lösningen dyker upp i nästa generations Iphone återstår att se, och rykten om finesser och funktioner ska självfallet tas med en rejäl nypa salt. 

Källa